Foto: AFP/Scanpix
Nīderlandes enerģētikas milzis "Royal Dutch Shell" par 69,6 miljardiem ASV dolāru iegādājies britu konkurentu "BG Group", vēsta "The Wall Street Journal".

Darījums ir viens no lielākajiem, kas šogad globālajā tirgū pieredzēts. Tāpat, tas ir ievērojamākais enerģētikas nozares uzņēmuma pārņemšanas gadījums aptuveni pēdējo desmit gadu laikā, vērtē britu raidsabiedrība BBC.

"BG Group" ir trešā lielākā enerģētikas kompānija Lielbritānijā, kas radusies 1997.gadā, sašķeļoties tā laika vienam no valsts ietekmīgākajiem uzņēmumiem "British Gas".

Kā vērtē ietekmīgais biznesa žurnāls “Forbes”, darījums ļaus “BG Group” pietuvoties globālajam enerģētikas nozares līderim “Exxon”. Darījums, kā vērtē žurnāls, ir apliecinājums arī tām kā uzņēmumi reaģē pret svārstīgajām naftas cenām.

Naftas cenas pasaules tirgū kopš pērnā gada jūnija samazinājušās par aptuveni 50%. Cenas kritušas ņemot vērā pārmērīgās enerģijas piegādes pasaulē, ekonomikas izaugsmes tempa palēnināšanos Ķīnā, kā arī recesiju Japānā, stagnāciju eirozonā un konfliktu Ukrainā.

Foto: Reuters/Scanpix

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!