Foto: Reuters/Scanpix
Atēnu "Hilton" tīkla viesnīca izsniegusi "Bloomberg" žurnālistam kredītkartes maksājuma kopiju, kur pamatsumma norādīta dolāros, bet kā sekundārā valūta lietotas drahmas, vēsta ietekmīgā biznesa ziņu aģentūra.

"Visa" kartes maksājuma kopijā, kuru izdevusi "Citigroup Inc",  norādīts, ka apmaksātā suma veido 241,04 dolārus, kas būtu līdzvērtīgs naudas apjoms ( DRACHMA EQ) 217,21 drahmai.

Foto: Bloomberg.com

Minētais valūtas uzskaitījums, kas parsteidzis "Bloomberg",  gan patiesībā būtu līdzvērtīgs eiro aprēķinam, jo konvertējot 241,04 dolārus iznāk 217,21 eiro, taču tā vietā dokumentā minētas tieši drahmas.

"Citigroup Inc" un "Visa" atteikušies aģentūrai "Bloomberg" komentēt notikušo.

Pašreiz vienīgā oficiālā Grieķijas maksājumu valūta ir eiro.

Vēstīts, ka viens no iespējamajiem scenārijiem, kas parādu krīzes strupceļa gadījumā sagaidītu Grieķiju, būtu atgriešanās pie vecās valūtas - drahmas, vēsta "Forbes". Lai gan mediji un ekonomikas eksperti pret šādu iespējamību izturās skeptiski, tā aizvien ir viena no populārākajām versijām, kas varētu notikt ar Grieķiju.

Eirozonas finanšu ministri sestdien pieņems nozīmīgu lēmumu attiecībā uz Grieķijas nesenajiem priekšlikumiem par jaunu aizdevuma plānu, piektdien paziņojis Eirogrupas prezidents Jerūns Deiselblūms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!