Neilgi pēc Krievijas prezidenta atgriešanās no vizītes Pekinā kļuvis zināms, ka Vladimira Putina delegācija ar Ķīnu panākusi vērienīgu vienošanos par daudzmiljardu sadarbību enerģētikas jomā, medijiem atklājis valsts naftas kompānijas "Rosneft" vadītājs Igors Sečins.

Kā apliecinājis Sečins, nākamo 20 gadu laikā tikšot īstenoti sadarbības projekti 500 miljardu ASV dolāru vērtībā. Vienošanās pamatā ir plāns palielināt naftas piegādes uz Ķīnu, vēsta portāls "Finmarket.ru".

Šobrīd Krievija ik gadu uz Ķīnu eksportē 15 miljonus tonnu naftas produktu, taču, izbūvējot jaunu cauruļvadu, šis apjoms tikšot ievērojami palielināts, apgalvo "Rosneft" vadītājs.

Kā vēsta vairāki Krievijas mediji, jaunā naftas vada būvniecība uz Ķīnu paredzēta no Tālajiem Austrumiem. Tādējādi Kremlis cer gan palielināt sadarbību ar Ķīnu, gan radīt jaunas darba vietas Tālajos Austrumos, kur, kā jau vēstīts, Krievijai ir problemas nodrošināt konkurētspējīgu ekonomikas izaugsmi.

Jau ziņots, ka, lai gan 2. septembrī Krievijas prezidents Vladimirs Putins ieradās Ķīnā divu dienu vizītē, abu valstu attiecības kļūst arvien vēsākas.

Pēc Rietumvalstu noteiktajām ekonomiskajām sankcijām Krievijas un Ķīnas tirdzniecības saites nostiprinājušās, tomēr pēdējo nedēļu brīvais kritiens Ķīnas biržās no jauna licis slīdēt arī naftas cenām, likvidējot Krievijas cerības nākamgad izkļūt no recesijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!