Foto: stock.xchng
Francijas nacionālā lidsabiedrība "Air France" turpinās īstenot plānus nākamgad likvidēt nepilnas tūkstoš darbavietas, izpildot uzņēmuma restrukturizācijas plānu, kas izraisījuši vardarbīgus protestus, svētdien paziņoja "Air France -KLM" ģenerāldirektors Aleksandrs de Žiniaks.

No pārējās darbavietu likvidācijas, kas ir plānota 2017.gadā, ir iespējams izvairīties, ja sarunas ar arodbiedrībām noritēs veiksmīgi līdz nākamā gada sākumam, de Žiniaks teica intervijā Francijas radiostacijai RTL, televīzijas kanālam LCI un laikrakstam "Le Figaro".

Grūtībās nonākusī lidsabiedrība 5.oktobrī prezentēja restrukturizācijas plānu pēc tam, kad piloti noraidīja ierosinājumu strādāt garākas darba stundas. "Air France" sabiedrības uzmanību izpelnījās pēc tam, kad darbinieki demonstrācijas laikā vardarbīgi uzbruka kompānijas vadības pārstāvjiem.

Nīderlandes un Francijas aviokompānijas "Air France-KLM" darbinieki oktobra sākumā Šarla de Golla lidostā pie Parīzes uzbruka kompānijas cilvēkresursu menedžerim un ievainoja septiņus cilvēkus, protestējot pret kompānijas plāniem likvidēt 2900 darbavietas pēc tam, kad neizdevās vienoties ar pilotiem par ilgākām darba stundām.

Cilvēkresursu menedžeris Ksavjē Broseta "gandrīz tika nolinčots" un protestētāji viņam norāva kreklu, kad viņš ar apsargu palīdzību rāpās pāri stiepļu žogam, lai nokļūtu drošībā, pastāstīja arodbiedrības pārstāvis. Citam "Air France" vadības pārstāvim Pjēram Plisonjē, kura pārziņā ir tālo lidojumu nodaļa, tika saplēsts krekls un žakete. Kompānijas vadītājs Frederiks Gažē steigšus atstāja sanāksmi.

"Air France" plāno nākamjos divos gados likvidēt 2900 darbavietu, un grupas vadītājs de Žiniaks intervijā sacīja, ka nākamā gada restrukturizācijas plāna daļas īstenošana jau ir sākta.

Viņš izvairīgi runāja par konkrētu darbavietu skaitu, kas tiks likvidēts nākamgad, ieskaitot brīvprātīgi no darba aizgājušos, sakot, ka tas veidos "mazāk nekā trešdaļu no kopējā" likvidējamo darbavietu skaita.

Uz jautājumu, vai tas nozīmē nepilnu tūkstoš darbavietu likvidāciju, viņš atbildēja, ka "mazāk par to".

"Ja sarunas ir veiksmīgas līdz nākamā gada sākuma, mēs varam uzvairīties no 2017.gada rezerves plāna īstenošanas," sacīja "Air France -KLM" ģenerāldirektors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!