Foto: DELFI

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" atgūs savu lomu reģionā, otrdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Jauna nedēļa" sacīja satiksmes ministrs Aivis Ronis.

"Skatoties to, ka ["airBaltic"] biznesa plāns strādā pat labāk nekā iepriekš bija plānots, es esmu pārliecināts, ka "airBaltic" atkaros savu lomu reģionā, ņemot vērā to kā iet igauņiem un kā iet lietuviešiem," sacīja Ronis.

Vienlaikus ministrs piebilda, ka aviokompānijai gan ir arī jāatrod labs investors.

"airBaltic" šogad trešo ceturksni pabeigusi ar 4,8 miljonu latu peļņu, pretēji zaudējumiem pērn šajā laika posmā.

"Mēs esam gandarīti redzēt, ka "airBaltic" "ReShape" restrukturizācijas plāns ik mēnesi uzrāda labākus rezultātus, nekā paredzēts. Trīs mēnešus pēc kārtas, proti, jūlijā, augustā un septembrī, esam sasnieguši labākus peļņas rādītājus, nekā sākotnēji tika paredzēts. Tas liek domāt, ka tiks pārsniegti mūsu izvirzītie mērķi gada izteiksmē. Pērn šajā pašā ceturksnī mēs piedzīvojām lielus zaudējumus, un pašlaik mēs esam ļoti gandarīti par panākto peļņas rādītāju 2012.gada trešajā ceturksnī," iepriekš norādīja "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss).

Pagājušajā gadā "airBaltic" koncerna ieņēmumi samazinājās par 1,2% un bija 228,288 miljoni latu, savukārt koncerna zaudējumi pieauga gandrīz 2,4 reizes un sasniedza 84,761 miljonu latu. Māteskompānija "airBaltic" pērn cieta 83,458 miljonu latu zaudējumus.

"airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 60 galamērķiem.

"airBaltic" ir dibināts 1995.gadā, un tā lielākais akcionārs ir Latvijas valsts ar 99,8% akciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!