Foto: PantherMedia/Scanpix
Tehnoloģiju attīstības dēļ pēc 20 gadiem izzudīs tādas profesijas kā grāmatvedis, telemārketinga speciālists vai mazumtirdzniecības pārdevējs, Rīgā notiekošajā biznesa analītikas konferencē prognozēja "IBM Latvija" biznesa attīstības vadītājs Edijs Tanons.

Viņš atsaucās uz 70 pasaules valstu veiktu pētījumu, kas ir svarīgs uzņēmumu vadītājiem, plānojot sava biznesa attīstību nākotnē.

Savukārt Ekonomikas ministrijas (EM) pārstāvis Kristaps Soms uzsvēra, ka tautsaimniecības attīstība balstās uz inovāciju priekšrocībām un augstu pievienoto vērtību. "Šobrīd darbaspēka izmaksas Latvijā palielinās un demogrāfiskā situācija ir ne visai iepriecinoša, tādēļ EM prioritātes ir inovāciju sekmēšana, atbalsts uzņēmēju izaugsmei un inovatīvu uzņēmumu izveidei," teica Soms.

Viņaprāt, uzņēmējiem vairāk būtu jāsadarbojas ar zinātnisko sektoru, lai ieviestu savā darbībā jaunākos zinātnes sasniegumus, kas savukārt ļautu palielināt darba ražīgumu.

"Tikai gudri augot, mēs varam vairot savu labklājību," piemetināja EM pārstāvis.

Biznesa analītikas konferencē "Kā Latvijas uzņēmējiem celt darba produktivitāti starptautiskajā tirgū", piedalījās ietekmīgi pašmāju un ārvalstu eksperti. Viņi stāstīja par jaunākajiem analītikas rīkiem biznesā, efektīvu mārketingu digitālajā pasaulē, kā arī biznesa nākotnes paredzēšanu un inovācijām.

"International Business Machines Corporation" (IBM) ir pasaules lielākais informācijas tehnoloģiju programmatūras un pakalpojumu uzņēmums ar vairāk nekā 100 gadu pieredzi. Tam ir pārstāvniecības vairāk nekā 170 valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!