Foto: Publicitātes foto

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) un Ekonomikas ministrijas rīkotā konkursa "Eksporta un inovācijas balva 2013" kategorijas "Eksportspējīgākais komersants" mazo komercsabiedrību grupā finālā līdzās 7 citiem uzņēmumiem nonācis arī datu centru nozares līderis – Eiropas datu centru operators SIA "Digitālās ekonomikas attīstības centrs" (DEAC), kas sniedz datu centru pakalpojumus vairāk nekā 2500 klientiem 40 pasaules valstīs.

DEAC Latvijā uztur divus datu centrus - Baltijā lielāko datu centru "Rīga" un pazemes datu centru "Grīziņkalns", kas atrodas 12 metru dziļumā (tomēr vienlaikus 9 metrus virs jūras līmeņa) un ir pasargāts no dabas stihijām. DEAC datu centri tiek nodrošināti ar nepārtrauktu elektroenerģijas pievadi, ko nodrošina UPS (nepārtrauktās barošanas iekārtas), dīzeļģeneratori un neatkarīgi elektroenerģijas pievadi, kas uzņēmuma klientiem ļauj garantēt līdz pat 100% augstu pieejamību.

Piedalīties LIAA rīkotajā konkursā "Eksporta un inovācijas balva 2013" uzņēmumu mudinājusi tā straujā attīstība un sasniegumi. DEAC ir datu centru pakalpojumu pamatlicējs Latvijā un pierādījis sevi kā uzticamu partneri NVS valstīs, īpaši Krievijā, kur jau vairākus gadus veiksmīgi tiek attīstīta DEAC pārstāvniecība. Krievija un NVS patlaban ir galvenie DEAC mērķa tirgi, un eksports veido turpat pusi visu sniegto pakalpojumu.

Kvalitatīvu datu centru pakalpojumu nodrošināšanā attālums un cita laika josla nav šķērslis, par to pārliecināts DEAC valdes priekšsēdētājs Andris Gailītis: "Bizness, kas atrodas visdažādākajos Krievijas reģionos, pat Sibīrijā un Tālajos Austrumos, efektīvi izmanto datu centrus Latvijā. Piemēram, uzņēmums Usūrijā, ko no Rīgas šķir vairāk nekā 9000 kilometru un astoņu stundu laika starpība, jau gandrīz divus gadus datus izvieto Latvijā un efektīvi ar tiem strādā, neraugoties uz ievērojamo attālumu un laika joslu atšķirību."

Pēdējo gadu laikā ir strauji pieaudzis DEAC nodarbināto speciālistu skaits, uzņēmums strauji paplašinājies un radījis jaunas darbavietas kā Latvijā, tā arī Krievijā. Veiksmīgās ekspansijas rezultātā DEAC apgrozījuma rādītāji tiek kāpināti vidēji par 42-50% gadā.

Kā norāda A. Gailītis, DEAC nākotnes iecere ir kļūt par lielāko un uzticamāko datu centru pārvaldītāju Eiropā. "Mērķis tiek īstenots ar smagu darbu, vērā ņemamām investīcijām un nepārtrauktu infrastruktūras modernizāciju, kas DEAC klientiem ļauj izmantot efektīvākos nozares tehnoloģiskos risinājumus," stāsta A. Gailītis.

"Eksporta un inovācijas balva 2013" laureāti tiks paziņoti svinīgā ceremonijā 2013. gada 11. decembrī, kad visus dalībniekus sveiks konkursa patrons - Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!