Foto: Publicitātes foto

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" ir veikusi pirmo "SpaceX" interneta savienojuma sistēmas "Starlink" testēšanu "Airbus A220-300" lidmašīnā. Tests tika veikts uz zemes lidsabiedrības mājas bāzē Rīgā, un savienojuma sistēma tika testēta ar pilnu lidmašīnas salonu, kurā atradās "airBaltic" un "SpaceX Starlink" darbinieki.

"airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss) informē, ka "airBaltic" plāno ieviest "Starlink" interneta risinājumu savā flotē.

"airBaltic" sadarbojas ar "SpaceX", lai iegūtu nepieciešamo papildu lidmašīnas tipa sertifikācijas (supplemental type certification – STC) apstiprinājumu. Šī produkta uzstādīšanu "airBaltic" "Airbus A220-300" flotei paredzēts uzsākt līdz gada beigām.

Plānojot aprīkot visu "A220-300" lidmašīnu floti ar "SpaceX" interneta pieslēguma sistēmu "Starlink", "airBaltic" mērķis ir nodrošināt ikvienam pasažierim iespēju visa ceļojuma laikā izmantot nevainojamu, ātrgaitas internetu bez sarežģījumiem un reģistrācijas. No brīža, kad pasažieri iekāps lidmašīnā, viņiem būs pieejams interneta savienojums, skaidro aviokompānijā.

"SpaceX" izstrādātais "Starlink" nodrošina ātrgaitas, platjoslas internetu vairāk nekā 90 valstīs visā pasaulē, un pagājušajā gadā sāka apkalpot komerciālās lidmašīnas ar ātrgaitas internetu lidojumu laikā. Ar satelītiem, kas atrodas Zemes orbītā vairāk nekā 65 reizes tuvāk par parastajiem ģeostacionārajiem satelītiem, "Starlink" sasniedz ievērojami lielāku pārraides ātrumu. "Starlink" var nodrošināt līdz pat 500 Mb/s ātru interneta savienojumu, un ar aizkavēšanos līdz pat 20 ms, ļaujot visiem pasažieriem vienlaikus piekļūt straumēšanas spējīgam internetam un lidojuma laikā veikt darbības, kas iepriekš nebija iespējamas – videozvani, tiešsaistes spēles, virtuālie privātie tīkli un daudz kas cits, skaidro lidsabiedrībā.

"airBaltic" galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 97,97% akciju, kamēr pārējiem akcionāriem pieder 2,03%. "airBaltic" flotē ir 47 "Airbus A220-300" lidmašīnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!