Foto: LETA
Jau vairākas nedēļas mobilo ierīču lietotājiem vairs nav pieejama "Dienas mediju" piedāvātā aplikācija "Diena" un "5Diena". Tā kā šis projekts nav bijis rentabls, pagaidām aplikācijas vairs netiks piedāvātas, tikmēr "Dienas mediji" strādās pie laikrakstu portālu jaunās "web" versijas.

Kā pastāstīja "Dienas mediju" PR un mārketinga nodaļas vadītājs Gustavs Dreimanis, līdzšinējie ieguldījumi aplikāciju uzturēšanā nav nesuši vēlamo rezultātu, tādēļ aplikāciju darbība patlaban ir pārtraukta. "Pie esošā tehniskā nodrošinājuma aplikāciju "Diena" un "5Diena" uzturēšana un regulāra atjaunošana prasīja neatbilstoši lielus līdzekļus, turklāt aplikāciju lietojamība vērtējama kā sarežģīta - par to liecina arī salīdzinoši zemā lietotāju aktivitāte, izmantojot šīs aplikācijas," norāda Dreimanis.

Uz jautājumu, vai tās tiks atjaunotas un "5Diena"piedāvāta par maksu, tiek norādīts, ka "jebkuri nākamie soļi attiecībā uz mobilo vidi atkarīgi no situācijas nozarē".

Tikmēr Dreimanis arī atklāj, ka tuvākā gada laikā visi "Diena mediju" drukāto laikrakstu portāli, arī reģionālie, pāries uz jaunu "web" sistēmas konceptu, lai "vairotu "Dienas" produktu konkurētspēju tirgū un pievilcību mūsdienu IT tehnoloģiju lietotāju acīs". Tos varēšot ērtāk un patīkamāk lietot uz dažādām platformām.
Tieši kā "web" koncepts tiks mainīts un kādas investīcijas šajā projektā plānots ieguldīt, pagaidām netiek atklāts.

"Dienas mediji" laikrakstu "Diena" kā aplikāciju "AppStore" sāka piedāvāt kopš 2011.gada 16.maija.

Savukārt aplikācija "AppStore" - "5Diena" "iPad" ierīcēs bija pieejama no 2011.gada 10.jūnija, un to varēja lasīt bez maksas.
Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Dienas mediji" zaudējumi pērn sasnieguši 948 345 eiro, bet apgrozījums bijis 2 789 520 eiro. "Dienas mediji" ietilpst AS "Diena" koncernā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!