Foto: AFP/Scanpix
Teherāna būtu gatava panākt jaunu vienošanos ar pasaules interneta milžiem "Facebook", "Google" un "Twitter", atjaunojot šo kompāniju pakalpojumus Irānas teritorijā, vēsta "The Guardian".

2009.gadā Irānā stājās spēkā aizliegums izmantot sociālos tīklus "Facebook" un "Twitter", savukārt 2013.gadā arī pasaulē populāro ziņapmaiņas aplikāciju "WhatsApp". Tāpat regulāri Irānā ieviesti dažādi "Google" pakalpojumu ierobežojumi.

Kā norādījušas Irānas amatpersonas, ASV kompāniju darbība ierobežota, jo tās neievēroja Irānas kultūras tradīcijas un degradējušas sabiedrību. Tagad Teherāna gatava jaunām sarunām, ņemot arī vērā to, ka aptuveni 40 miljoni no Irānas 78 miljoniem iedzīvotāju izmanto interneta pakalpojumus.

Kā liecina Irānas ziņu aģentūras FARS informācija, ja kompāniju pārstāvji būs gatavi vienoties par jauniem nosacījumiem, kuri ietvertu Irānas kultūras tradīciju un vērtību normu ievērošanu, tad, piemēram, "Google', "Facebook" un "Twitter" savu darbību valstī varētu atsākt, aģentūrai apliecinājusī augsta Irānas amatpersona.

Tāpat, kā norāda FARS, šobrīd jau uzsāktas pārrunas ar vairākām ASV pārstāvētām globālā līmeņa interneta tehnoloģiju kompānijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!