Foto: Publicitātes foto/Sindija Švāne

Konkurence īstermiņa īres dzīvokļu jomā Rīgā pēdējā gada laikā ir saasinājusies, tirgū ieplūstot visai lielam apartamentu skaitam. Biznesa recepte – īpašumam jāatrodas ļoti labā vietā, tam jābūt "īstajā" izmērā. Tomēr, kā atzīst SIA "Innorental" valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Mackēvičs, jācenšas ar kaut ko izcelties, "nevar salikt lētākās IKEA mēbeles un cerēt, ka viss notiks". SIA "Innorental" ir viens no lielākajiem šādu mājokļu operatoriem.

Ar Mackēviču tiekamies, lai izzinātu uzņēmuma pieredzi un ielūkotos šī biznesa aizkulisēs. Šajā biznesā pārsvarā gan darbojas individuāli spēlētāji, vidēji piedāvājot divus dzīvokļus.

Piedāvājums paplašinās

Kompānijas “Colliers Baltics” apkopotie dati rāda, ka 2023. gadā īstermiņa īres mājokļu piedāvājums sludinājumos pieauga par 30%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Savukārt, ja paraugās uz ilgtermiņa īres tirgu, tur piedāvājums samazinājies. Tas nozīmē, ka tie dzīvokļi, kas pandēmijas laikā bija pārorientēti uz ilgtermiņa īres mājokļiem, atgriezušies īstermiņa īres apritē.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!