Foto: LETA
Banka "Citadele" ir uzstādījusi 110 jaunus bezkontaktu norēķinu terminālus, un turpmāk visi jaunie termināli, kas tiek uzstādīti, ir piemēroti bezkontaktu norēķiniem, portālu "Delfi" informēja kredītiestādē.

Jaunie termināli uzstādīti kafejnīcās, taksometros un viesnīcās, kas bieži apkalpo tūristus, kuru rīcībā jau tagad lielākoties ir bankas maksājumu kartes ar bezkontaktu norēķinu tehnoloģiju. Jaunie termināli ir uzstādīti arī medicīnas iestādēs un tirdzniecības vietās Rīgā un ārpus Rīgas, jo jau šī gada otrajā pusē Citadele piedāvās iespēju saņemt bezkontaktu norēķinu kartes.

"Bezkontaktu maksājumu kartes plānojam sākt izsniegt rudenī, ar tām varēs norēķināties gan jaunajos bezkontaktu norēķinu terminālos, ko aktīvi uzstādām visā Latvijā, gan jau iepriekš uzstādītājos terminālos. Bezkontaktu maksājumi būs ērti iedzīvotajiem, jo pirkumus līdz 10 eiro varēs veikt vienkārši pietuvinot karti norēķinu terminālam. Lielāku pirkumu apstiprināšanai būs nepieciešams ievadīt PIN kodu, kā arī drošības nolūkos, bieži apmaksājot mazas summas, ik pa laikam tiks prasīts PIN kods. Tāpat tirdzniecības vietās apkalpošanas laiks būs krietni īsāks, kas tirgotājiem mazinās galvassāpes par rindām pie kasēm," saka "Citadele" valdes loceklis Kaspars Cikmačs.

Līdz šim maksājumus "Citadeles" uzstādītajos bezkontaktu norēķinu terminālos Latvijā ir īstenojuši tūristi no 22 valstīm, starp kurām ir gan Eiropas Rietumvalstis, Kanāda un Amerikas Savienotās Valstis, gan Krievija, Ukraina, Baltkrievija un Kazahstāna. Pirkumi veikti par summām no 4,50 eiro līdz 629 eiro. Lielākā daļa šo pirkumu ir izdarīti Vecrīgā.

"Citadele" ir viena no lielākajām bankām Latvijā pēc klientu skaita. Bankas akcionāri ir starptautiska un daudznacionāla investoru grupa ar pieredzi banku sektorā visā pasaulē. Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas īpašumā ir 25% mīnus viena akcija, savukārt pārējie 75% plus viena akcija pieder grupai starptautisku investoru, kurus pārstāv investīciju kompānija "Ripplewood Advisors LLC".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!