Foto: LETA

"DNB" grupa Latvijā 2015. gadā strādājusi 17,7 miljonu eiro operacionālo peļņu, portālam "Delfi" pavēstīja "DNB bankas" Korporatīvās komunikācijas vadītāja Anita Irbīte.

Kredītu uzkrājumiem saglabājoties zemā līmenī (2,5 miljoni eiro), 2015. gada tīrā peļņa ir 14,7 miljoni eiro. "DNB" grupas Latvijā kopējo ienākumu apjoms pērn sasniedza 55,5 miljonus eiro, savukārt administratīvo izmaksu apjoms bija 37,8 miljoni eiro.

Irbīte norādīja, ka banka fokusējas uz kredītu pieejamības palielināšanu un klientu attālinātas apkalpošanas pilnveidošanu.

Pērn kredītu jomā lielākās pozitīvās izmaiņas skāra hipotekāro kreditēšanu. "Vasaras vidū tika izstrādāti jauni hipotekārā kredīta nosacījumi, "DNB banka" iesaistījās valsts mājokļu programmā, kā arī palielināja finansējuma apmēru un samazināja komisijas maksas "DNB bankas" meitas uzņēmuma SIA "Salvus" piedāvātajiem nekustamajiem īpašumiem," viņa klāstīja. Rezultātā hipotekāro kredītu apjoms 2015. gada otrajā pusgadā pieauga par 80%, salīdzinot ar pirmo pusgadu.

Arī juridisko personu finansēšanas un izsniegtā līzinga finansējuma apjomi 2015. gadā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, palielinājās par attiecīgi 10% un 25%.

Ņemot vērā klientu paradumu maiņu, "DNB banka" pievērsusies pašapkalpošanās un attālināto klientu apkalpošanas kanālu attīstībai, tostarp uzsākta klientu apkalpošana arī sociālajā tīklā "Facebook" visas diennakts garumā. Decembrī klajā laista jaunā "DNB Mobilā banka".

Bankas likviditātes rādītājs pārskata perioda beigās bija 45,2%, un kapitāla pietiekamība bija 17,6%.

"DNB grupa" (Norvēģija) 2015. gadu noslēdza ar peļņu 24,8 miljardu Norvēģijas kronu apmērā, bet grupas ieņēmumi sasniedza aptuveni 54 miljonus kronu.

2014. gadā "DNB" grupas Latvijā tīrā peļņa bija 19,5 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!