Foto: Shutterstock

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) brīdina par nelicencētu ieguldījumu brokeru sabiedrības "GFBroker" ("International WEB Brokers Limited") piedāvātajiem finanšu pakalpojumiem tās interneta mājaslapā.

FKTK norāda, ka minētajam pakalpojumu sniedzējam nav tiesību nodarboties ar ieguldījumu pakalpojumu un ieguldījumu blakus pakalpojumu sniegšanu.

"Gadījumā, jums ir nodarīti zaudējumi vai aizdomas par krāpšanu, aicinām vērsties policijā," portālu "Delfi" informēja FKTK.

Iedzīvotājiem, kuri nav profesionāļi finanšu pakalpojumu jomā, bet vēlas veikt ieguldījumus, FKTK iesaka doties uz savu banku vai ieguldījumu brokeru sabiedrību, kas FKTK saņēmušas attiecīgu licenci vai darbības atļauju. Šādiem pakalpojumu sniedzējiem ir pienākums informēt par iespējamajiem riskiem un nodrošināt klienta riska profilam atbilstošu piedāvājumu.

FKTK uzrauga tikai licencētus tirgus dalībniekus, kas saņēmuši attiecīgu licenci ieguldījumu piesaistei. Tikai pie šiem ieguldījumu piesaistītājiem klientu aizsargā valsts.

Informācija par licencētām ieguldījumu pakalpojumu sniedzējiem Latvijā ir pieejama FKTK mājaslapā – Saraksts ar licencētajiem pakalpojumu sniedzējiem pieejams šeit.

Saraksts ar ieguldījumu pakalpojumu sniedzējiem no citām dalībvalstīm, kam atļauts sniegt pakalpojumus Latvijā, pieejams šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!