Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvijas apdrošināšanas kompānijas šogad pirmajos sešos mēnešos strādājušas ar peļņu 5,011 miljonu eiro apmērā, kas ir par 15,6% vairāk nekā 2015. gada attiecīgajā laika periodā, liecina Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) apkopotie dati.

Tostarp Latvijas riska apdrošināšanas kompānijas 2016. gada pirmajā pusgadā strādājušas ar peļņu 5,37 miljonu eiro apmērā, kas ir par 20,9% vairāk salīdzinājumā ar 2015. gada pirmajiem sešiem mēnešiem, bet dzīvības apdrošinātāji cietuši zaudējumus 358,9 tūkstošu eiro apmērā, kas 3,4 reizes vairāk nekā gadu iepriekš.

FKTK Komunikācijas daļas sabiedrisko attiecību speciāliste Agnese Līcīte piebilda, ka dzīvības apdrošinātāji 2016. gada pirmajā pusgadā strādājuši ar zaudējumiem galvenokārt saistībā ar piekritušo atlīdzību prasību straujo pieaugumu, proti, par 23%.

Pēc komisijas datiem, risku apdrošināšanas sabiedrībām apdrošināšana šogad pirmajos sešos mēnešos devusi 2,114 miljonu eiro peļņu pretstatā 2,52 miljonu eiro peļņai gadu iepriekš. Savukārt dzīvības apdrošināšanas sabiedrības no apdrošināšanas šogad pirmajā pusgadā cietušas zaudējumus 1,021 miljona eiro apmērā pretstatā 287,7 tūkstošu eiro zaudējumiem gadu iepriekš.

2015. gada pirmajā pusgadā Latvijas apdrošināšanas kompāniju peļņa bija 4,334 miljoni eiro, tajā skaita risku apdrošinātāju peļņa bija 4,44miljoni eiro, bet dzīvības apdrošinātāju zaudējumi bija 105,9 tūkstoši eiro.

Latvijā šogad jūnija beigās bija sešas risku apdrošināšanas sabiedrības un divas dzīvības apdrošināšanas kompānijas, kā arī darbojās 10 ārvalstu risku apdrošinātāju filiāles un četras ārvalstu dzīvības apdrošinātāju filiāles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!