15.maijā no rīta Privatizācijas aģentūra (PA) ir saņēmusi dokumentu paketi par tālāko dalību PVAS "Latvijas kuģniecība" (LK) izsolē arī no otra īsajā sarakstā iekļautā pretendenta - Apvienoto Arābu Emirātu kompānijas "FAL Oil Company Ltd.".
Kā trešdien preses konferencē informēja PA ģenerāldirektors Jānis Naglis, lai arī atsūtīti visi nepieciešamie dokumenti, šo paketi bija nepieciešams nosūtīt līdz 27.aprīlim, kas bija beigu termiņš pieteikuma iesniegšanai.

PA ģenerāldirektors informēja, ka patlaban nav zināmi kavējuma iemesli, taču dokumentācija liecina, ka "FAL Oil Company Ltd." nepieciešamos dokumentus sagatavoja 23.aprīlī, par ko liecina notariālie apstiprinājumi, arī atbilstošie kompānijas izpildinstitūcijas lēmumi tikuši pieņemti laicīgi.

Pēc vakardienas Ministru kabineta lēmuma sākt jaunu LK privatizācijas mēģinājumu situācija ir kardināli mainījusies, par ko telefoniski informēta arī "FAL Oil Company Ltd.".

Naglis uzsvēra, ka PA darīs visu, lai uzzinātu laicīgās nepieteikšanās iemeslus gan no arābu kompānijas, gan no otra īsā saraksta pretendenta - Libērijā reģistrētās kompānijas "Talloco Holdings Inc.", kas pieder Itālijas kuģošanas kompānijai "d'Amico".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!