Foto: LETA

"RBSSKALS Būvvadība" gatava uzsākt sarunu procesu ar valsts AS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) par bijušās Tabakas fabrikas būvniecības darbu atsākšanu, portālam "Delfi" pavēstīja uzņēmumā.

"RBSSKALS Būvvadības" valdes priekšsēdētājs Māris Saukāns pauž gandarījumu par Finanšu ministrijas un Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) operatīvo rīcību.

"RBSSKALS Būvvadība" ir gatava būt partneris un bijušās Tabakas fabrikas būvniecības darbu veicējs, viņš uzsvēra.

Pašlaik uzņēmums atbilstoši situācijai gaida dokumentus no VNĪ, lai iesaistās puses varētu uzsākt sarunas, apliecināja Saukāns.

Jau vēstīts, ka VNĪ apturējusi līguma laušanu ar SIA "RBSSKALS Būvvadība" un aicināja būvnieku izteikt viedokli par iespēju uzsākt mediācijas procesu.

Tāpat ziņots, ka 11. augustā VNĪ apturēja līguma darbību ar bijušās Tabakas fabrikas remontdarbu veicējiem, jo būvdarbu izpilde atpalieka no noteiktā darbu izpildes grafika, tādējādi nenodrošinot būvdarbu pabeigšanu, pieņemšanu ekspluatācijā un nodošanu VNĪ līdz 30. novembrim.

Tāpat objektā netiekot nodrošināts plānotais darbinieku skaits, kā arī netiek atgūti iekavētie darbi.

Iepriekš "RBSSKALS Būvvadība" bija uzvarējusi iepirkumā, kura kopējā līgumcena ir 1 999 590 eiro, neskaitot pievienoto vērtības nodokli. Būvnieki pauda viedokli, ka līgums ar uzņēmumu izbeigts prettiesiski, un lūguši Finanšu ministriju izvērtēt VNĪ rīcību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!