Foto: F64

Zemkopības ministrija (ZM), pēc Krievijas aizlieguma importēt zivis un zivju produkciju no Latvijas, apsver iespēju prasīt atbalstu Latvijas zivsaimniekiem, paziņojis zemkopības ministrs Jānis Dūklāvs.

ZM tiekot gatavots informatīvais ziņojums, ko tuvākajā laikā plānots iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā. "Zemkopības ministrijas piedāvātais risinājums būs līdzīgs kā pēc Krievijas aizlieguma importēt Latvijā ražoto piena produkciju. Jau Eiropas Savienības (ES) Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru neformālās padomes laikā 1.jūnijā un 2.jūnijā Latvijā es personīgi informēju ES lauksaimniecības komisāru Filu Hoganu par iespējamo kritisko situāciju Latvijas zivju apstrādes nozarē. Lauksaimniecības komisārs apliecināja, ka sekos līdzi situācijai Latvijā, kā arī par to informēs savu kolēģi - ES vides, jūrlietu un zivsaimniecības komisāru Karmenu Vellu," pastāstīja Dūklavs.

Dūklavs ticies ar labklājības ministru Uldi Auguli un ekonomikas ministri Danu Reiznieci-Ozolu, kā arī ar Latvijas zivju apstrādes uzņēmumu vadītājiem, lai veiktu analīzi par produkcijas apjomu, kas līdz šim tika eksportēts uz Krieviju, iespējamajiem zaudējumiem un strādājošo skaitu zivju apstrādes uzņēmumos.

Jau ziņots, ka Ķīnas Sertifikācijas un akreditācijas administrācija sarakstā ar atļauju eksportēt savu saražoto zivju produkciju uz Ķīnu, iekļāvusi 11 Latvijas zivju apstrādes uzņēmumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!