Foto: Publicitātes foto

Latvijā dibinātā datu vizualizācijas uzņēmuma "Infogr.am" pārdošanas darījuma summa Ungārijā dibinātajai vizuālo prezentāciju veidošanas platformai "Prezi" varētu būt mērāma miljonos, pieļāva finanšu konsultāciju sniedzēja "Prudentia" asociētā direktore Dace Medne.

Viņa sacīja, ka šajā darījumā "Infogr.am" var uzskatīt par jaunuzņēmumu, kam ir negatīva peļņa, līdz ar ko klasisku vērtības aprēķināšanas metodiku piemērot nevar. "Skaidrs, ka "Infogr.am" nākotnes vērtība ir lielāka, nekā to nosaka šā brīža peļņa," sacīja eksperte.

"Iespējams, ka šajā darījumā bija kāds reizinātājs jeb multiplikators lietotāju skaitam. Cik zināms, "Infogr.am" ir trīs miljoni lietotāju, un šis skaits, iespējams, tika sareizināts ar kādu multiplikatoru," pieļāva Medne, piebilstot, ka ir grūti pateikt, kāds bija šis multiplikators, līdz ar ko arī darījuma summu pateikt ir grūti, tomēr, ņemot vērā lietotāju skaitu un uzņēmuma vēsturiski piesaistītās investīcijas 2,5 miljonu apmērā, pārdošanas darījuma summa, visticamāk, mērāma miljonos.

Kā ziņots, vizuālo prezentāciju veidošanas platformai "Prezi" iegādājusies Latvijas datu vizualizācijas uzņēmumu "Infogr.am", 16. maijā ziņoja uzņēmumu pārstāvji.

"Infogr.am" līdzdibinātāja Alise Semjonova sacīja, ka darījuma cena netiek atklāta. Viņa arī sacīja, ka pēc darījuma visi "Infogr.am" darbinieki kļuvuši par "Prezi" daļu īpašniekiem.

"Infogr.am" 2012. gada februārī dibināja Uldis Leiterts, Raimonds Kaže un Semjonova, uzņēmumam ir biroji Rīgā un Sanfrancisko. "Infogr.am" ir datu vizualizācijas rīks, ar kura palīdzību iespējams izveidot interaktīvas diagrammas, infografikas un kartes. To lieto mārketinga speciālisti, mediju kompānijas un studenti visā pasaulē

SIA "Infogram" pašlaik pilnībā pieder ASV reģistrētajam "Infogram Software Inc." un 2014. gadā apgrozīja 416 077 eiro, bet strādāja ar 683 062 eiro lieliem zaudējumiem.

"Prezi" ir 2009. gadā izveidota prezentāciju veidošanas platforma, kas tās lietotājiem palīdz veiksmīgāk komunicēt ar savu mērķauditoriju un klientiem. Atšķirībā no atsevišķiem slaidiem, "Prezi" vienotā, interaktīvā platforma palīdz veidot prezentāciju iesaistošāku, pārliecinošāku un atmiņā paliekošāku.

"Prezi" patlaban izmanto vairāk nekā 85 miljoni lietotāju visā pasaulē. Uzņēmumam ir biroji Sanfranisko, Budapeštā un Mehiko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!