Foto: AFI
Ekonomikas ministrija (EM) un Jaroslavļas apgabals Krievijā slēgs vienošanos par ekonomisko sadarbību, paredzot gan informācijas apmaiņu, gan abu pušu uzņēmēju vizīšu organizēšanu, otrdien nolēma valdība.

Līgums paredzēs, ka abas puses sadarbosies vairākās jomās: mašīnbūve un metālapstrādes rūpniecība, pārtikas rūpniecība, ķīmiskā un farmaceitiskā rūpniecība, kokapstrādes rūpniecība, vieglā rūpniecība, informācijas tehnoloģijas un komunikācijas, finanšu pakalpojumi, tūrisms.

EM atgādina, ka 2006.gadā noslēgtā Latvijas valdības un Krievijas valdības vienošanās par ekonomisko sadarbību paredz abu valstu divpusējo ekonomisko attiecību uzlabošanu dažādos ekonomikas sektoros, tai skaitā investīciju, inovāciju, kā arī enerģētikas, transporta un pierobežas infrastruktūras, sertifikācijas, standartizācijas un metroloģijas, tūrisma un citās jomās.

Vienlaikus Latvija ir ieinteresēta attīstīt padziļinātu ekonomisko sadarbību arī ar Krievijas reģioniem, tādējādi paverot plašākas iespējas abu valstu ekonomisko un tirdzniecības sakaru attīstībai, kā arī savstarpējās sadarbības veicināšanai, uzsver EM.

Ekonomikas ministrijas un Jaroslavļas apgabala valdības vienošanās par ekonomisko sadarbību sniegšot papildus iespējas ekonomiskās sadarbības padziļināšanai un attīstībai.

Vienošanās par ekonomisko sadarbību ietvaros abas puses stiprinās un paplašinās sadarbību starp profesionālajām un sabiedriskajām organizācijām, aģentūrām un asociācijām, kā arī tirdzniecības un rūpniecības kamerām.

Sadarbības ietvaros plānotas pārstāvju un citu ekonomisku un tehnisku delegāciju vizītes, kā arī informācijas apmaiņu ekonomiskās darbības jomā, investīciju piesaistē.

Tāpat plānota gadatirgu, izstāžu, tirdznieciski-ekonomisko misiju, prezentāciju, konferenču, semināru, apspriežu un simpoziju organizēšana.

2011.gadā Krievija pēc preču tirdzniecības apgrozījuma bija 2. lielākais Latvijas tirdzniecības partneris.
Kopējais eksports ar Krieviju sasniedza 1,22 miljardus eiro, kas bija par 31,6% vairāk nekā 2010.gadā, savukārt imports sasniedza 1,06 miljardus eiro, kas bija par 9,8% vairāk nekā 2010.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!