Foto: F64
Vislielākais atalgojums pērn Latvijā joprojām bijis telekomunikāciju nozarē, kurai seko banku sektorā strādājošie. Abās jomās fiksētās algas latos pērn nav palielinājušās, taču uzņēmumi ir atsākuši maksāt prēmijas, kas reizēm var būt pat 100% apmērā no algas, portālu „Delfi” informē „Forbes” Pārdošanas un mārketinga vadītāja Jūlija Stradina.

Vislabāk atalgotais cilvēks telekomunikāciju jomā joprojām ir „Lattelecom” vadītājs Juris Gulbis, kurš saņem gandrīz 17 000 latu mēnesī, tomēr viņš nebūt nav vislabāk atalgotais vadītājs kopumā. 
Vairāk par Gulbi saņem „Severstaļlat” vadītājs Andrejs Aleksejevs un „airBaltic” vadītājs Martins Gauss, – katrs ap 20 000 latu mēnesī, secinājis „Forbes”.

Par trešo vislabāk atalgoto jomu kļuvis mazumtirdzniecības sektors. Pirms gada tas bija „Forbes” topa sestajā vietā. 

Žurnāls secina, ka problēmas joprojām skarot valsts sektoru, kur lielāko uzņēmumu vadītājiem ir nekonkurētspējīgs atalgojums. Piemēram, Latvijas Valsts mežu valdes priekšsēdētājs Roberts Strīpnieks, kurš vada uzņēmumu ar 215 miljonu latu apgrozījumu, pelna vien nedaudz vairāk par trim tūkstošiem latu, un tā ir bruto alga, norāda „Forbes”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!