Foto: Publicitātes attēli
Pārdošanā nonākusi arhitektu biroja "Zaigas Gailes birojs" brīvdienu māja "Lieldienu sala" Kaltenē, liecina paziņojums nekustamā īpašuma aģentūras "Latio" mājaslapā.

Ēkas projektu 2006. gadā izstrādājusi Latvijas arhitekte Zaiga Gaile, un nu jau desmit gadu brīvdienu māja tiek uzskatīta par vienu no ievērojamākajiem modernās arhitektūras paraugiem Latvijā. Ēkas pasūtītājs bija Gailes vīrs, kādreizējais Latvijas premjers Māris Gailis. Pēc mājas uzbūvēšanas laulātais pāris tajā arī dzīvoja.

Ēka savulaik ieguvusi arī starptautiskas balvas, piemēram, tā tika apbalvota Čikāgas arhitektūras un dizaina muzeja rīkotajā konkursā "The International Architecture Awards 2010".

Nekustamā īpašuma pārdošanas aģente Līga Igala sarunā ar portālu "Delfi" nevēlējās nosaukt cenu, par kādu māja tiek pārdota. Vien norādot, ka tie ir "vairāki miljoni eiro".

"Pašreiz interesentu ir daudz, un ažiotāža ir diezgan liela, bet mēs labi zinām, ka īstais pircējs būs tikai tad, kad būs iemaksāta nauda," sacīja Igala.

Video: VFS Films, Latvijas Televīzija

Ēka atrodas uz mākslīgi radītas salas Rīgas jūras līcī, Kaltenes pludmalē. Salu ar krastu savieno 300 metru garš akmens mols. Ēkas jūras pusē atrodas pirts māja "Nautilus". Mājas kopējā platība ir 514 kvadrātmetri.

Tajā izvietota garāža divām automašīnām, dzīvojamā telpa pārvaldniekam, piecas guļamistabas, piecas darbistabas, dzīvojamā halle ar virtuves un atpūtas zonām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!