Jūlija sākumā uzsākta finanšu darījumu un atpūtas centra "New Hanza City" (NHC) infrastruktūras izbūve kvartālā starp Hanzas, Pulkveža Brieža, Skanstes un Sporta ielu.

Projekta attīstītāja "Pillar Management" sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Bunte portālam "Delfi" pavēstīja, ka NHC infrastruktūras izbūve iekļaus ielu un nepieciešamo inženierkomunikāciju, tostarp ūdensapgādes, kanalizācijas, siltumapgādes un elektroapgādes sistēmas, izbūvi.

Šos darbus ir paredzēts pabeigt līdz 2017. gada pavasarim. Infrastruktūras projekta 1. kārtas kopējās izmaksas plānotas 9,28 miljonu eiro apmērā.

Galvenos inženierkomunikāciju izbūves darbus un ceļu asfaltēšanu veiks celtniecības uzņēmums SIA "Ostas celtnieks", bet būvuzraudzību projekta ietvaros nodrošinās SIA "Aqua-Brambis".

Savukārt holdingā "LNK Group" ietilpstošais uzņēmums AS "LNK Industries", kas specializējas inovatīvu būvniecības un ražošanas projektu īstenošanā, izbūvēs lietus ūdens savākšanas un akumulēšanas sistēmu.

Pēc attīstītāja skaidrotā, lietus ūdens akumulācijas un novadīšanas sistēma ietver sevī augstas ražības sūkņu staciju lietus ūdens savākšanai un to pakāpeniskai novadīšanai pilsētas kanalizācijas sistēmā, līdz ar to pat spēcīgākajās lietusgāzēs neveidosies apjomīgas peļķes. Būvniecības darbi ietver ēkas pamatu un pārseguma plātnes izbūvi, kā arī sūkņu stacijas kompleksa izbūvi. Šāda apmēra hidrotehniskās būves projekts Latvijā tikšot realizēts pirmo reizi.

Noslēdzoties infrastruktūras būvniecības darbiem, 2017. gadā "Pillar" plāno sākt "ABLV Bank" galvenās mītnes un daudzfunkcionālās biroju ēkas būvniecību. Iecerēts, ka ēku celtniecības darbi ilgs aptuveni trīs gadus. Paralēli šo ēku attīstībai, "Pillar" turpina darbu pie NHC nākamo kārtu projektēšanas, kas paredz arī daudzdzīvokļu ēku būvniecību.

Ģenerāluzņēmēja funkcijas veic "ABLV" grupas uzņēmums — SIA "Pillar Contractor".

Jau vēstīts, ka NHC tiek veidots 24,5 hektāru platībā bijušās Rīgas Preču dzelzceļa stacijas vietā, kvartālā starp Hanzas, Pulkveža Brieža, Skanstes un Sporta ielu.

Teritorijā plānotas biroju un dzīvojamās ēkas, viesnīca un pirmsskolas izglītības iestāde, kā arī Laikmetīgās mākslas muzejs un pilsētas dārzs ar plašu apzaļumotu teritoriju rekreācijai.

"Pillar" grupa, kas izveidota 2008. gadā, pieder privātbankai AS "ABLV Bank" un tā apvieno uzņēmumus, kuru darbības virziens ir nekustamo īpašumu attīstīšana, pārvaldīšana un tirdzniecība. "Pillar" grupā ietilpst "Pillar Management", "Pillar Holding Company", "New Hanza City" un citi uzņēmumi.

Kopumā "Pillar" pārraudzībā atrodas aptuveni 400 nekustamie īpašumi par kopējo vērtību aptuveni 50 miljoni eiro. Uzņēmums līdz šim īpašumu rekonstrukcijās kopumā ieguldījis 20 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!