Foto: LETA

Latvijas valdības un Ārvalstu investoru padomes Latvijā (FICIL) skatījums uz nākotni ir līdzīgs - tā ir zināšanās balstīta ekonomika un digitalizācija, ceturtdien preses konferencē pēc tikšanās ar FICIL sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

"Nav citu iespēju, kā izcelt šīs tēmas valdības aktuālajā darba kārtībā. Ir jāveic auugstākās izglītības reforma un jānodrošina horizontāla visu ekonomikas jomu digitalizācija. Valdības un FICIL pozīcijās ir daudz saskares punktu, lai sekmīgi virzītu tālāk valsts izaugsmi," sacīja Kučinskis.

Savukārt FICIL goda priekšsēdētāja Šarlote Norbija preses konferencē norādīja, ka investoru uzticēšanās Latvijas valstij ir spēcīga, taču kopīgiem spēkiem ir jāstrādā pie tā, lai investoru uzticēšanās atjaunotos vēl ātrāk.

Arī Norbija kā galvenos uzdevumus minēja augstākās izglītības reformu, aktīvāku ekonomikas digitalizāciju, kā arī aktīvāku cīņu ar ēnu ekonomiku. "Izglītības reforma ir nepieciešama valsts ekonomikas attīstībai, investoriem un iedzīvotāju labklājībai. Jebkāda kavēšanās būtu šķērslis attīstībai, tāpēc politiķiem ir jāvienojas par optimāliem risinājumiem, lieki nekavējot reformu virzību," sacīja Norbija.

Kučinskis piebilda, ka šajā gadījumā runa ir par augstākās izglītības reformu, nevis par Saeimas dienaskārtībā esošo izglītības reformu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!