Foto: Shutterstock
Latvijas Alkoholisko dzērienu ražotāju un izplatītāju asociācija (LADRIA) paziņojusi par izstāšanos no Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas (LPUF), informē LADRIA pārstāve Dana Hasana.

Savu lēmumu nozares uzņēmēji pamato ar to, ka LPUF nepilda definēto misiju - nenodrošina vienādu visu biedru interešu pārstāvību likumdošanas jomā un godīgus konkurences apstākļus alkoholisko dzērienu nozarē.

izbrīna pēkšņais Latvijas Alkoholisko dzērienu ražotāju un izplatītāju aLPUF sociācijas (LADRIA) lēmums izstāties no federācijas, pamatojot to ar argumentiem, kuri neatbilst patiesībai, kā arī nesniedzot nekādus paskaidrojumus par izstāšanās iemesliem LPUF, portālam "Delfi" pauda LPUF sabiedrisko attiecību konsultants Oskars Fīrmanis.

"Vēlamies uzsvērt, ka LPUF nav iniciējusi jautājumu par grozījumiem "Alkoholisko dzērienu aprites likumā", kurš paredz no tirdzniecības ierobežojumiem atbrīvot vienu plašu alkoholisko dzērienu grupu - alu, kurā alkohola tilpuma procents nepārsniedz 5,8%. LPUF vienlīdzīgi aizstāv visu biedru intereses. Ceram, ka LADRIA savu lēmumu pārskatīs, jo mums ir ļoti daudz kopīgi risināmu jautājumu nākotnē." teikts LPUF izplatītajā paziņojumā.

LPUF ir aktualizējis jautājumu par grozījumiem "Alkoholisko dzērienu aprites likumā", kurš paredz no tirdzniecības ierobežojumiem atbrīvot vienu plašu alkoholisko dzērienu grupu - alu, kurā alkohola tilpuma procents nepārsniedz 5,8%.

Trešdien Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija nolēma paplašināt vieglo alkoholisko dzērienu grupu, kas veikalos nebūs atsevišķi jānorobežo.

Sākotnēji tika plānots grozīt Alkoholisko dzērienu aprites likumu, paredzot, ka dzērieni, kuros alkohola saturs pārsniedz 5%, jāizvieto atsevišķā tirdzniecības zāles zonā, kas aprīkota ar videonovērošanu. Savukārt uz vieglajiem alkoholiskajiem dzērieniem - alu, kokteiļiem, sidru - prasības neattiecas.

Komisijas deputāti atbalstīja priekšlikumu noteikt, ka atsevišķā tirdzniecības zāles zonā būs jāizvieto alkoholiskie dzērieni, kuros alkohols pārsniedz 5,8%. Tādējādi tikšot pasargāti mazie alus ražotāji.

Pret to iebilda alkohola ražotāji un tirgotāji, kuru pārstāvis norādīja, ka nedrīkst alkoholu dalīt labajā un sliktajā. Vieglie dzērieni, ir tāds pats alkohols, kā stiprie un tādēļ nav pieļaujama labvēlīgāku nosacījumu noteikšana kādai dzērienu kategorijai.

Komisija trešdien noraidīja priekšlikumu grozījumiem Alkoholisko dzērienu aprites likumā, kas aizliegtu alkohola tirdzniecību degvielas uzpildes stacijās.

Grozījumiem likumā iesniegti ļoti daudzi priekšlikumi, tādēļ komisijas sēdi paredzēts turpināt rīt.

LADRIA ir Starptautiskās Alkohola ražotāju asociācijas pārstāve Latvijā. Tās biedri ir AS "Latvijas balzams", SIA "Jaunpagasts plus" un SIA "SPI Distribution (Latvia)".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!