Foto: LETA

Valsts prezidenta Andra Bērziņa izpratne par tautsaimniecību veicināja viņa sadarbību ar uzņēmējiem, otrdien pēc tikšanās ar Bērziņu aģentūrai BNS norādīja Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektore Līga Menģelsone.

"Šī bija noslēdzošā tikšanās, kurā izteicām paldies par šiem četriem gadiem, kur mēs sadarbojāmies tautsaimniecības risināšanas jautājumā. Mēs tieši uzsvērām, ka prezidents bijis ļoti tautsaimniecisks vai kā tautsaimnieks domāja. Līdz ar to bija tā izpratne par tiem jautājumiem, kas bija uzņēmējiem svarīgi - gan par tiem, kas bija saistīti ar dažādām Eiropas normām, gan par tiem, kas varētu apdraudēt uzņēmējdarbību Latvijā," sacīja Menģelsone.

Tostarp tikšanās laika Menģelsone iepazīstināja Bērziņu ar LDDK veiktā pētījuma "Uzņēmējdarbība reģionos Latvijā: aktivitāte, sadarbība, konkurētspēja" secinājumiem un izvirzītajām rekomendācijām. "Tur [pētījumā] ir sešas rekomendācijas, kurām būtu jāpievērš uzmanība politikas veidotājiem, tāpēc arī informējām prezidentu, lai viņš tālāk šīs rekomendācijas arī nodotu savam pēctecim, lai būtu izsekojamība un pēctecība darbiem, kas ir jādara," klāstīja LDDK ģenerāldirektore, piebilstot, ka Bērziņš apliecinājis, ka izvirzītās rekomendācijas ir fokuss, kādā arī nākamajam Valsts prezidentam būtu jāstrādā.

Jau rakstīts, ka šī bija pēdējā abu pušu tikšanās, jo Bērziņa četru gadu prezidentūras termiņš noslēgsies 7.jūlijā.

LDDK ir Latvijas lielākā darba devēju organizācija. Tās biedri nodarbina 41% no visiem Latvijas darbaspējīgajiem iedzīvotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!