Foto: Publicitātes foto
Ceturtdien, 19. janvārī, Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Krišjānis Kariņš atkārtoti ievēlēts par lielākās EP politiskās frakcijas – Eiropas Tautas partijas (ETP ) – koordinatoru Rūpniecības, pētniecības un enerģētikas komitejā.

Latvijas pārstāvis frakcijas vēlēšanās amatā tika ievēlēts vienbalsīgi, portālu "Delfi" informēja deputāta biroja pārstāvji.

Viņš publiskā paziņojumā, komentēdams komitejas prioritātes, norāda, ka šobrīd komiteja ir uzsākusi darbu pie pēdējo desmit gadu laikā nozīmīgākās enerģētikas likumdošanas pakotnes, kas saistīta ar virzību uz Eiropas enerģētikas savienību.

"Tā dēvētā "Ziemas pakotne" būs nākamo divu, trīs gadu lielākais, nozīmīgākais un iespējams pats sarežģītākais dokumentu kopums, kurš tiks apspriests un virzīts Eiropas Parlamentā. Tas noteiks to, kāds būs Eiropas enerģētikas tirgus nākotnē, tostarp tik aktuālo jautājumu visā Eiropā – subsīdijas energoražošanā," uzsver Kariņš.

Eiropas Parlamenta reglaments paredz Parlamenta vadības un vadošo amatpersonu pārvēlēšanu pēc 2,5 gadiem, kas ir puse no kopējā sasaukuma termiņa.

Frakcijas koordinators vada frakcijas darbu attiecīgās komitejas darbības jomās, nosakot prioritātes, izstrādājot kopējo pozīciju, nozīmējot atbildīgos likumprojekta ziņotājus un pārstāvot frakcijas viedokli komitejas atbildības sfērās esošajos jautājumos.

Rūpniecības, pētniecības un enerģētikas komiteja ir atbildīga par ES rūpniecības politiku un jaunu tehnoloģiju ieviešanu, ieskaitot pasākumus saistībā ar maziem un vidējiem uzņēmumiem. Komiteja atbild par ES pētniecības politiku un enerģētikas politiku, enerģijas piegādes drošību un energoresursu efektivitāti, tai skaitā Eiropas komunikāciju tīkla izveidi un attīstību enerģētikas infrastruktūras nozarē. Tāpat tās atbildībā ir informācijas sabiedrības izveide, kas ietver Eiropas komunikāciju tīklu attīstību telekomunikāciju infrastruktūras nozarē.

"Delfi" jau ziņoja, ka Kariņš, ieņemdams 11. vietu, ir vienīgais no Latvijas EP deputātiem, kurš iekļuvis politiskās domnīcas "VoteWatch Europe" veidotajā ietekmīgāko EP deputātu TOP 70.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!