Foto: Publicitātes attēli

Latvijas Universitātes (LU) studentu Biznesa inkubators sācis pūļa finansējuma piesaistes kampaņu, aicinot atbalstīt inkubatora nākamo – 2017./2018. akadēmiskā gada – sezonu. Organizatori sola atbalstītājiem iespēju arī saņemt dāvanas – iedvesmojošus T-kreklus, inkubatorā radītu produktu komplektus, ielūgumus uz slēgtajiem Biznesa inkubatora pasākumiem.

Kampaņas mājas lapa atrodama šeit.

Kā informē kampaņas organizatori, LU studentu Biznesa inkubators ir izveidots un piecus gadus darbojas, finansēts no mecenātu un LU līdzekļiem, vienlaikus popularizējot filantropijas kultūru Latvijā. Kopā inkubatoram jau ir ziedojuši 95 Latvijas un ārzemju uzņēmumi un privātpersonas. Starp Latvijas lielākajiem atbalstītājiem ir "Inbox.lv" izveidotājs Andris Griķis, "BDO Latvia" vadošā partnere Vita Liberte, PR aģentūras "Mediju tilts" līdzīpašnieks Filips Rajevskis, kā arī uzņēmumi AS "SAF tehnika", SIA "Orkla Foods Latvija", SIA "LMT Retail & Logistics", SIA "Infinitum 8" un citi. Par inkubatora mecenātiem arvien aktīvāk kļūst tā absolventi, "dodot atpakaļ" un atbalstot studentus, kuri tāpat kā viņi kādreiz tikai sāk savas gaitas uzņēmējdarbībā.

"Ziedojumi, ko mēs saņemam no veiksmīgiem cilvēkiem un uzņēmējiem, jau piecus gadus ļauj mums neapstāties un īstenot efektīvus pasākumus, kas reāli palīdz jauniešiem kļūt par uzņēmējiem," stāsta inkubatora izveidotājs un vadītājs Mikus Losāns. Pēc viņa vārdiem, pateicoties mecenātu ieguldījumam tiek realizētas teju 60% no visām inkubatorā iecerēm.

Par mecenātu naudu inkubators sadarbībā ar LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāti īsteno praktisko studiju kursu "Uzņēmējdarbības ekonomika", uzņēmējdarbības iesācējiem ir pieejams "Inovāciju stends" un pašmāju pūļa finansējuma platforma biznesa ideju testēšanai, pirms nedēļas inkubators ar partneriem atklāja moderni aprīkotu "Foto un video studiju" prototipu un mārketinga materiālu veidošanai, bet katras inkubācijas sezonas noslēgumā perspektīvākie inkubatora dalībnieki saņem līdz pat 10 000eiro sava biznesa tālākai attīstīšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!