Foto: LETA
Ceturtdien paredzētā Valsts nekustamo īpašumu (VNĪ) rīkotā jūgendstila ēkas Audēju ielā 7 izsole nav notikusi, jo tai nebija pieteicies neviens pretendents, informē VNĪ pārstāvji.

Izsoles sākumcena bija 2 496 000 eiro.

Ēka Audēju ielā 7, Vecrīgā, ir pirmā jūgendstila celtne Rīgā ar raksturīgiem stilizēto īrisu, ziedošu koku motīviem un maskām, tā celta 1899. gadā, arhitekti Alfrēds Ašenkampfs un Maksis Šervinskis. Ēka ir klasisks dekoratīvā jūgendstila piemērs ar asimetrisku fasāžu kārtojumu, kas pilnībā atbilst ēkas plānojumam, kur divos stāvos ir veikali un biroji, bet augstāk - dzīvokļi. Ēkas apjomu un plastiku izceļ neliels erkers, bet dzegu balsta metāla konsoles. Augšējais stāvs veidots kā mansards, kuru apjož izteiksmīgas metāla margas.

Saskaņā ar neatkarīgu ekspertu vērtējumu atzīts, ka labākais īpašuma izmantošanas veids, veicot rekonstrukcijas darbus, ir pārbūvēt ēku par daudzdzīvokļu namu ar tirdzniecības telpām pirmajā stāvā, daļā otrā stāva un pagrabstāva. Ēka atrodas uz intensīvas gājēju ielas, kur ērti var piekļūt arī ar autotransportu. Nama pirmajā stāvā izvietotas tirdzniecības telpas.

Objekta sastāvā ietilpst zemesgabals ar kopējo platību 470 kvadrātmetri un ēka ar kopējo platību 2026,8 kvadrātmetri. Ēka ir daļa no valsts nozīmes arhitektūras pieminekļa "Dzīvojamo ēku komplekss".

Balstoties uz likumu "Par zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās", izsolēs var piedalīties gan fiziskas, gan juridiskas personas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!