Pagaidām nav precīzi zināms, par kādu cenu Igaunijas "Uhispank" kontrolēto Latvijas "Saules banku" pārdos "Rietumu bankai". To sarunā ar BNS teica "Uhispank" pārstāvis Ēro Rauns, piebilstot, ka nav precīzi zināmas arī akciju pārdošanas nianses.
Pēc viņa vārdiem, pēc pārdošanas darījuma visa "Saules bankas" akciju pakete nonāks "Rietumu bankas" īpašumā, tomēr konkrēta darījuma summa vēl nav zināma.

Tā kā "Rietumu bankas" akciju kontrolpaketi savukārt iegādāsies Islandes līderbanka "Islandsbanki-FBA", tad vispirms notiks rūpīga šo procesu izskatīšana un pēc tam būs iespējams noteikt darījumu apjomus.

Islandiešu bankas padome apstiprināja 56,2 procentu "Rietumu bankas" akciju iegādi 4.decembrī.

Rauns teica, ka Latvijas centrālās bankas piekrišana "Rietumu bankas" un "Saules bankas" pārdošanai ideāli atbilst "Uhispank" stratēģijai, pēc kuras "Uhispank" meklēja "Saules bankas" pircēju vairāk nekā gadu.

""Uhispank" savā darbībā galvenokārt pievēršas Igaunijas tirgum un attiecībā uz mūsu darbību starptautiskā līmenī šajā ziņā mēs esam daļa no SEB grupas," norādīja Rauns.

Pēc viņa vārdiem, "Uhispank" finansiālās investīcijas "Saules bankā" bijušas "ļoti labas" un devušas "labu peļņu", bet "Saules bankas" pārdošana atbilst "Uhispank" stratēģijai un "Uhispank" uzskata šo procesu par pabeigtu.

Pagājušajā gadā "Uhispank" parakstīja līgumu ar itāliešu uzņēmēju Ernesto Preatoni par 100 procentu "Saules bankas" akciju pārdošanu, tomēr Latvijas Banka nepiešķīra Preatoni licenci bankas iegādei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!