Foto: LETA

Labākā darba devēja titulu ceturto gadu pēc kārtas izdevies nosargāt AS "Latvenergo", liecina interneta personāla atlases uzņēmuma "CV-Online Latvia" rīkotās aptaujas "Top darba devējs 2015" rezultāti.

Aptaujā, kā portālu "Delfi" informēja tās rīkotāji, tika noskaidrots ne tikai 2015. gada populārākais un iekārojamākais darba devējs respondentu vērtējumā, apzināti līderi atsevišķos sektoros un reģionos.

Nosakot labākos darba devējus reģionos, respondenti atzinuši – Kurzemē SIA ""Ventspils nafta" termināls", Zemgalē AS "Dobeles dzirnavnieks", Vidzemē AS "Cēsu alus", bet Latgales populārākais un iekārotākais darba devējs - AS "Latvijas maiznieks".

Par labāko darba devēju finanšu sektorā atzīta AS "Swedbank", tirdzniecības sektorā SIA "Statoil Fuel & Retail Latvia", IT un telekomunikāciju sektorā SIA "Latvijas mobilais telefons", transporta un loģistikas sektorā AS "Air Baltic Corporation" un ražošanas sektorā AS "Latvenergo", tādējādi iegūstot divus titulus.

Titulu "Gada izaugsme" - visstraujāk augošie darba devēji, kas topā pakāpušies par visvairāk pozīcijām - šogad ieguva divi uzņēmumi: būvniecības uzņēmums AS "UPB" un informācijas tehnoloģiju uzņēmums SIA "TELE2 Shared Service Center". Kā atzīmē žurnāla "Kapitāls" vadītājs Juris Kabakovs, – "īpašs prieks par to, ka šo straujo izaugsmi uzrāda eksportējoši uzņēmumi, no kuriem viens ir Latvijas būvniecības un projektēšanas holdings, bet otrs – multifinkcionāls ārpakalpojumu centrs, kas nodrošina IT un arī finanšu pārvaldību lielam starptautiskam uzņēmumam."

Nosakot labākos darba devējus reģionos, respondenti atzinuši – Kurzemē SIA ""Ventspils nafta" termināls", Zemgalē AS "Dobeles dzirnavnieks", Vidzemē AS "Cēsu alus", bet Latgales populārākais un iekārotākais darba devējs - AS "Latvijas maiznieks".

"Uzņēmumiem kļūst arvien svarīgāk izprast pašreizējo un potenciālo darbinieku novērtējumu, veidojot atbilstošu personāla vadības stratēģiju darbinieku piesaistei un noturēšanai. Šī gada aptaujas rezultāti rāda, ka pieaudzis to respondentu skaits, kas aptaujā par labāko darba devēju Latvijā ir nobalsojuši par savu pašreizējo darbavietu – pagājušajā gadā 20%, bet šajā gadā jau turpat 40%. Tas apliecina veiksmīgas personāla vadības nozīmi un lomu," stāsta "CV-Online Latvia" vadītājs Aivis Brodiņš.

Aptauju "TOP darba devējs 2015" veica vadošais interneta personāla atlases uzņēmums "CV-Online Latvia" no pērnā gada 28. decembra līdz šī gada 27. janvārim. Šogad aptaujā piedalījās turpat 4 100 respondentu no visas Latvijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!