Foto: LETA

Pašreizējam Ekonomikas ministrijas (EM) pārstāvim Rīgas brīvostas valdē, Rīgas domniekam Olafam Pulkam (V) nāksies pamest valdes locekļa amatu brīvostā, jo EM pēc Pulka trīs gadu pilnvaru termiņa viņa vietā darbam brīvostā virzīs citu pārstāvi, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Ekonomikas ministra Daniela Pavļuta preses sekretāre Daiga Grūbe portālam "Delfi" sacīja, ka EM pagaidām atturēsies komentēt iespējamās izmaiņas Rīgas brīvostas valdes sastāvā. Grūbe vien norādīja, ka EM virzītā pārstāvja Rīgas brīvostas valdē Pulka trīs gadu pilnvaru termiņš šajā amatā beidzās 8.maijā, bet viņš pildīs valdes locekļa pienākumus līdz Ministru kabineta lēmumam par jauna valdes locekļa ievēlēšanu.

Pēc portāla "Delfi" rīcībā esošās neoficiālās informācijas, EM jautājumu par jauna ministrijas pārstāvja virzīšanu darbam Rīgas brīvostas valdē valdībā varētu rosināt skatīt pēc nepilnām divām nedēļām – 22.maijā. Ministrijā vērtējot vairākus iespējamos kandidātus, kas varētu nomainīt Pulku darbā Rīgas brīvostas valdē.

Pulks portālam "Delfi" sacīja, ka viņš neko nezinot par to, kuru cilvēku EM varētu virzīt vakantajam valdes locekļa amatam pēc viņa trīs gadu pilnvaru termiņa beigām. "Neko nezinu, neesmu informēts. [..] Kamēr valdība nav apstiprinājusi jaunu pārstāvi, turpināšu strādāt," sacīja Pulks, atturoties plašāk komentēt un vērtēt savu darbu Rīgas brīvostā, norādot, kas tas ir Ministru kabineta ziņā.

Portāls "Pietiek.com" vēsta, ka ekonomikas ministrs vakantajam Rīgas brīvostas valdes locekļa amatam virzīšot mazpazīstamu uzņēmēju, Reformu partijas (RP) pārstāvi Matīsu Kaļānu.

Kaļāns paziņojumā medijiem norāda, ka viņam ir RP ostu valdes locekļu izvirzītajiem kritērijiem atbilstoša izglītība un profesionālā pieredze.Tāpat Kaļāns atzīmē, ka pirms vairākiem mēnešiem viņš esot vērtēts "kā viens no RP iespējamajiem kandidātiem brīvostu valdes locekļa amatam". Viņš gan savā paziņojumā nenorāda, vai viņa kandidatūra vērtēta saistībā ar Pulka pilnvaru termiņa beigām Rīgas brīvostas valdē.

Portāla "Delfi" rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka Kaļāns esot starp potenciālajiem kandidātiem darbam brīvostas valdē, taču, iespējams, ka uz brīvostas valdes locekļa amatu EM virzīs citu pretendentu.

Saskaņā ar Pulka pagājušā gada amatpersonas deklarāciju viņš 2011.gadā darbā Rīgas brīvostas pārvaldē nopelnījis kopumā 33 056,75 latus jeb 2755 latus mēnesī.

Jau ziņots, ka Pavļuts, kuru ekonomikas ministra amatā virzīja Reformu partija (RP), šā gada sākumā vēlējās panākt EM pārstāvja Pulka nomaiņu Rīgas brīvostas valdē. Ministrs bija nemierā ar Pulka darbu saistībā ar pretrunīgo Spilves pļavu iznomāšanu.

Lai arī Pulks balsoja pret Rīgas brīvostas zemes Spilves pļavās iznomāšanu ar ostas pārvaldnieku Leonīdu Loginovu saistītam uzņēmumam, tomēr viņš sākotnēji esot pretojies šādai EM pozīcijai.

Ekonomikas ministrs, apšaubot Pulka kompetenci valsts interešu pārstāvniecībā, iepriekš rosināja diskusiju valdošajā koalīcijā par kompleksu valsts virzīto ostu pārstāvju nomaiņu. "Šīs sarunas koalīcijā varētu nebūt vienkāršas, tai skaitā par Pulka nomaiņu," iepriekš atzina Pavļuts. Premjers Valdis Dombrovskis (V), komentējot ekonomikas ministra izteikumus, toreiz paziņoja, ka katram ministram pašam jāizvērtē, vai viņš savam pārstāvim uzticas.

"Vienotību" pārstāvošajam Pulkam savu amatu Rīgas brīvostas valdē līdz trīs gadu pilnvaru termiņam izdevās saglabāt atšķirībā no Zaļo un zemnieku savienības biedra Viestura Silenieka, kuru vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP) ar valdības akceptu negaidīti nomainīja šā gada februāra sākumā. Ministrs bija nemierā ar to, ka Silenieks sniedzis pozitīvu atzinumu Spilves zemes nomas darījumam. Silenieka vietā ostas valdē tika ievēlēta Inga Antāne - vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra juridiskā padomniece, RP dibinātāja un biedre.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!