Foto: LETA

”Ekonomistu apvienības 2010” Spīdolas balvu ekonomikā šogad saņems izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis, portālu ”Delfi” informēja organizācijā.

Apbalvojums piešķirts par konkurētspējīgas izglītības vīzijas radīšanu un pirmajiem panākumiem, reformējot nozari kvalitatīvas izglītības virzienā.

Vēl šogad Spīdolas balvai bija nominēts žurnālists Lato Lapsa, informācijas tehnoloģiju produktu un komponenšu vairumtirdzniecības uzņēmuma ”Elko Grupa” prezidents Egons Mednis, Latvijas Mašīnbūves un metālapstrādes uzņēmumu asociācijas prezidents Vilnis Rantiņš un finanšu ministrs Andris Vilks (V).

Pamatojot apvienības izvēli par labu Ķīlim, tās prezidents Ojārs Kehris atzinīgi vērtēja visu pretendentu spējas savā jomā radīt vidi sekmīgām pārmaiņām, taču Spīdolas balvas piešķiršana Ķīlim signalizē par izglītības sistēmas reformu nozīmīgumu Latvijas tautsaimniecības attīstībā.

”Ministrijas reorganizācija, līdzekļu koncentrācija ilgtspējīgos profesionālās izglītības projektos, studiju virzienu stingrāka akreditācija, pedagogu darba kvalitātes sasaiste ar atalgojumu – šie ir pirmie darbi, kam svarīgs ir kvalitatīvs turpinājums. Aktīvi diskutējot ar skolēnu vecākiem, dažādu nozaru ekspertiem un sociālajiem partneriem, Ķīlim izdevies gūt ievērojamu sabiedrības atbalstu, kas ir svarīgi”, norādīja Kehris.

Balvas pasniegšanas svinīgā ceremonija notiks 15. novembrī, Rīgas Latviešu biedrības namā.

Iepriekšējos gadus Spīdolas balvu ekonomikā ieguva Mihails Hazans, Rūta Dimanta, Juris Biķis, Andrejs Žagars, Vaira Vīķe – Freiberga, Ingrīda Blūma, Bertolds Fliks, Andris Šķēle un Einars Repše.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!