Foto: Publicitātes foto
Ceturtdien, 24. jūlijā, Latvijas tehnoloģiju "start-up" jeb jauno uzņēmumu nodibinājuma "TechHub Riga" valdes priekšsēdis Andris Bērziņš un datu vizualizācijas rīka "Infogram" dibinātājs Uldis Leiterts tikušies ar ekonomikas ministru Vjačeslavu Dombrovski (RP) un pārrunājuši, kā Latvija var kļūt pievilcīgāka "startup" attīstībā. Un viens no efektīvākajiem veidiem varētu būt birokrātijas mazināšana, portālu "Delfi" informē komunikācijas konsultante Dagnija Lejiņa.

Ekonomikas ministrs Dombrovskis norāda, ka "pieprasījums pēc programmēšanas speciālistiem pasaulē joprojām ir ļoti liels, un tas turpinās tikai pieaugt. Tāpēc jo īpaši svarīgi redzēt Latvijā attīstāmies uzņēmumus, kuri spēj izmantot mūsu programmēšanas kapacitāti, lai radītu pieprasītas aplikācijas globālajam tirgum un "TechHub Riga" klastera uzņēmumi šo spēju ir pierādījuši."

"Pēdējo gadu laikā Latvijas tehnoloģiju "start-up" kompānijas strauji attīstījušās, kļūstot par redzamu uzņēmējdarbības sastāvdaļu. Starptautisku atzinību ieguvuši "Infogram", "Froont", "Cobook" un citi. Tas ļāvis uzņēmumiem piesaistīt gan ievērojamas investīcijas, gan radīt jaunas darbavietas, kā arī nest Latvijas vārdu pasaulē. Latvijai ir liels potenciāls kļūt par Ziemeļvalstu reģiona tehnoloģiju "smadzeņu" centru," norāda "TechHub Riga" valdes priekšsēdis Bērziņš.

Arī "Infogram" vadītājs Leiterts atzina, ka pēdējo gadu laikā ir būtiski palielinājusies ārvalstu investoru interese. Leterts uzsver, ka Latvijā ir mazs tirgus, tāpēc tehnoloģiju "startup" jau pašā sākumā orientējas uz globālajiem tirgiem.

Tikšanās laikā ar ekonomikas ministru tika pārrunāti vairāki virzieni, kas var sekmēt vēl straujāku tehnoloģiju "startup" nozares attīstību Latvijā.

"Labākais, kā valsts var mums palīdzēt - noņemt dažādus birokrātijas šķēršļus un ļaut mums strādāt. Savukārt ārvalstu investīcijas palīdz kļūt par nopietniem starptautiskiem spēlētājiem," uzsver "Inforgram" vadītājs.

Sarunu laikā tika iezīmēti vēl vairāki virzieni, kas jaunajiem uzņēmumiem palīdzētu: finansējuma pieejamība starptautisku kontaktu dibināšanā, nodokļu atvieglojumi, finanšu rīki ārvalstu investoru intereses palielināšana un jaunu paātrināšanas fondu izveide

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!