Foto: LETA

Uzņēmumu reģistra portāls Igaunijā atzīs Latvijas eID kartes, kas turpmāk sniegs tādu pašu piekļuvi uzņēmējdarbības pakalpojumiem, kāda pieejama ar Igaunijas eID kartēm, ziņo "estonianworld.com".

Aptuveni 3000 Latvijas pilsoņi ir saistīti ar uzņēmējdarbību vai nevalstisko sektoru organizācijām Igaunijā, tāpēc, kā norāda portāls, latviešiem būs krietni vieglāk veikt formālas uzņēmējdarbības un nevalstiskā sektora procedūras. Piemēram, sistēmā iespējams iesniegt un parakstīt uzņēmuma gada pārskatus.

"Mēs ceram, ka Latvijas iekļaušana to valstu sarakstā, kas var elektroniski parakstīt dokumentus no savām mītnes zemēm, vienkāršos Latvijas pilsoņiem komunikāciju ar Igaunijas uzņēmumu reģistru," stāsta Igaunijas reģistru un informācijas sistēmu centra direktors Mehis Sihvarts.

Izņemot Latviju, Igaunija šādu elektronisko piekļuvi sniegusi vēl četrām valstīm – Lietuvai, Somijai, Beļģijai un Portugālei.

eID karte ir personu apliecinošs dokuments, kas apliecina tā turētāja identitāti un tiesisko statusu. Igaunijā šādas kartes ieviesa 2002. gadā, bet Latvijā 2012. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!