Valdība sestdien ārkārtas sēdē atbalstīja uzņēmuma "Liepājas metalurgs" lūgumu pēc valsts galvojuma 112 miljonu latu liela aizņēmuma ņemšanai.
Liepājas mērs Uldis Sesks žurnālistiem sacīja, ka uzņēmumam ik gadu vajadzēs maksāt valstij 2,5% no šīs aizņēmuma summas. Paredzams, ka galvojuma process izsniegšanas varētu ilgt divus trīs mēnešus.


Par iegūto naudu uzņēmums grasās būvēt jaunu rūpnīcu, tādējādi palielinot savu ražošanas apjomu, kā arī uzlabojot ekoloģisko situāciju, proti, 20 reizes samazinot izmešu daudzumu. Tādējādi uzņēmuma darbība atbildīs ES vides normām.


Sesks norādīja, ka valdības lēmumu atbalstīt ražošanas attīstību Latvijā.


Saņemot valsts kredīta galvojumu, lai turpinātu iesākto ražošanas procesu modernizāciju, AS "Liepājas metalurgs" (LM) iecerējis kļūt par modernāko metalurģijas uzņēmumu Eiropā.


Uzņēmuma ekonomiskais stāvoklis ir veselīgs un stabils, taču sakarā ar izraisīto krīzi pasaules finansu tirgū, lielās komercbankas, ar kurām ir risinātas pārrunas pilnīgi vai daļēji ir zaudējušas iespēju finansēt rūpnieciska rakstura projektu. Tādēļ valsts atbalsts būtu nozīmīgs priekšnoteikums lai uzlabotu projekta novērtējumu no bankām iesāktās rekonstrukcijas turpināšanai.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!