Foto: Sadales tīkls AS publicitātes foto

AS ''Sadales tīkls'' vērtēs iespējamas izmaiņas kompensācijas mehānismā elektroenerģijas pārrāvuma gadījumā, paredzot atlīdzību arī par sagaidāmās peļņas negūšanu, liecina Ekonomikas ministrijas (EM) izstrādātais Uzņēmējdarbības vides pilnveidošanas pasākumu plāna projekts.

Tajā skaidrots, ka patlaban elektroenerģijas pārrāvuma radītie zaudējumi tiek kompensēti tikai par notikušu mantas vērtības samazinājumu, piemēram, bojātu sadzīves elektrotehniku, nevis par sagaidāmās peļņas negūšanu.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) apsver iespēju mainīt kompensācijas mehānismu, taču tas varētu notikt tikai gadījumā, ja regulators ievieš speciālus kvalitātes rādītājus un paredz kompensācijas mehānismam plānotos līdzekļus iekļaut nākamajā elektroenerģijas tarifu aprēķinā.

Patlaban ir izstrādāti Ministru kabineta noteikumi, kas tostarp nosaka, ka sistēmas operatoram ir pienākums nodrošināt atbilstošu sistēmas pakalpojumu kvalitāti, un paredz elektroenerģijas maksas atlaidi.

Plāna projektā paredzēts izvērtēt, kādā normatīvajā aktā nosakāma kompensācijas mehānisma piemērošanas kārtība elektroenerģijas piegādes pārrāvuma gadījumā un vai ir nepieciešamas izmaiņas jau spēkā esošajā tiesiskajā regulējumā. Atbilstoši analizēs rezultātiem varētu tikt izstrādāti grozījumi tiesību aktos.

Termiņš šai iecerei ir 2017. gada 1. jūlijs. Atbildīgs par tās izpildi ir ''Sadales tīkls'', savukārt līdzatbildīgas – SPRK un EM.

Uzņēmējdarbības vides pilnveidošanas pasākumu plāna projektu iecerēts skatīt 23. janvārī Ministru kabineta komitejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!