Foto: F64
Bijušais Lielvārdes domes priekšsēdētājs Jānis Āboliņš saņēmis Lihtenšteinas investora parakstītu vēstuli, kas apliecinot, ka darījums starp abām pusēm nav noticis, intervijā laikrakstam "Latvijas Avīze" apgalvo bijušais domes vadītājs.

Vēstuli Āboliņš nosūtīšot gan Finanšu ministrijai, gan Lielvārdes novada domei, lai kliedētu aizdomas, ka Āboliņa afērai varētu būt kādas sekas.

Izlasot Valsts kasē iesniegto "Promissory Note", kas tulkojumā no angļu valodas nozīmē īstermiņa parādzīme, pirmais, kā raksta avīze, kas pamanāms, ir zemais šā finanšu dokumenta sagatavošanas līmenis.

"Latvijas Avīze" atgādina, ka Āboliņš ir jurists, kuram vajadzētu zināt, kā šādi dokumenti jānoformē, ka tajos nedrīkst būt nevienas kļūdas. Bet jau pašā ievadā ir trīs aplamības, kas liecina, ka to rakstījusi persona ar ne visai labām angļu valodas un juridiskajām zināšanām.

Āboliņš pats neslēpj, ka tas neesot viņš, taču neatklāj savu līdzdalībnieku, vien piebilst, ka autors neesot latviešu izcelsmes.

Jau ziņots, ka Āboliņš atkāpies no amata pēc tam, kad atklātībā nācis fakts par viņa parakstītu 200 miljonu eiro vekseli.

Pirms vairākām dienām Āboliņš vērsies Valsts kasē ar lūgumu apstiprināt Lielvārdes pašvaldībai aizdevuma ņemšanu no kādas Lihtenšteinā reģistrētas ārzonas kompānijas. Vēl viņš lūdzis Valsts kaseisniegt galvojumu par šo summu.

Galvojums nozīmētu, ka gadījumā, ja pašvaldība nespētu savas saistības pildīt, tās pārņemtu valsts.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards(NA) raidījumam atzinis, ka tas ir nebijis gadījums Latvijas vēsturē. Gerhards skaidrojis, ka iespēja ņemt šādu aizņēmumu domes priekšsēdētājam nav paredzēta likumā.

Otrdien līdz pulksten 17:00 Āboliņam bija jāiesniedz visi dokumenti par viņa rīcību. Raidījums saņēmis apstiprinājumu, ka dokumenti esot iesniegti. Patlaban tie esot VARAM un Finanšu ministrijas rīcībā, un abas ministrijas tos izvērtēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!