Foto: LETA

Finanšu ministrijas (FM) aprēķini par azartspēļu automātu skaita un budžetā iekasēto nodokļu pieaugumu ir kļūdaini un liecina par nekompetenci, uzskata Latvijas Spēļu biznesa asociācija.

Azartspēļu biznesa lobijs uzsver, ka FM savus aprēķinus par iespējamo ieguvumu budžetā balstījusi uz pieņēmumu, ka turpmākajos gados Latvijā esošo azartspēļu iekārtu skaits pieaugs.

"Nodokļu palielinājums radīs neplānotus izdevumus, kurus uzņēmēji optimizēs, samazinot spēļu iekārtu skaitu un arī atlaižot darbiniekus. Savukārt ministrija savos aprēķinos rāda, ka tomēr mistiskā veidā spēļu automātu ar katru gadu kļūs vairāk un līdz ar to arī valsts budžetā būs it kā vairāk naudas," pauž asociācija, norādot, ka azartspēļu iekārtu skaita samazināšanas dēļ valsts budžets zaudēs aptuveni 3 miljonus latu lielus ieņēmumus no azartspēļu nozares.

"Delfi" jau informēja, ka otrdien valdība nolēma no 2014. gada 1. janvāra par 10% palielināt azartspēļu nodokļus - nodokļa likme par katru ruletes, kāršu vai kauliņu spēles galdu augs līdz 19 008 eiro gadā, bet par azartspēļu automātiem "spēļu eļļu" īpašniekiem ik gadu būs jāmaksā 3456 eiro par katru automātu.

Latvijas Spēļu biznesa asociācija lēš, ka pēdējo trīs gadu laikā azartspēļu nodokļi auguši par vairāk nekā 35%. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!