Foto: Publicitātes foto
Valdošajā koalīcijā ietilpstošā Nacionālā apvienība (NA), visticamāk, atbalstīs ieceri no nākamā gada celt akcīzes nodokli autogāzei, taču šaubās par to, vai jau tagad jāpieņem lēmums nodokli celt arī turpmākajos gados.

To portālam "Delfi" atzina NA Saeimas frakcijas vadītājs Einārs Cilinskis, gan piebilstot, ka partijas līmenī vēl nav noformulēta galīgā nostāja pret akcīzes nodokļa paaugstināšanu autogāzei.

"Nevar nodokli pacelt tādā apmērā, lai šis bizness nevarētu attīstīties," viņš teica.

NA gan nelikšot šķēršļus nodokļa celšanai no nākamā gada, par ko jau ir vienojusies valdība.

"Delfi" jau vēstīja, ka, atbilstoši valdībā lemtajam, 2014. gadā akcīzes nodoklis autogāzei varētu pieaugt par aptuveni 25 %, tas ir, no pašreizējiem 90 latiem līdz 113,5 latiem ( 161 eiro) par 1000 kilogramiem. Tādējādi valsts budžetā nākamgad plānots gūt papildu ieņēmumus aptuveni 2,8 miljonu latu apmērā.

"Mēs nevaram īpaši iebilst pret pasākumiem budžeta ieņēmumu palielināšanai, ņemot vērā to, ka mums ir daudz priekšlikumu par izdevumu palielināšanu," sacīja Cilinskis.

Tomēr NA mudināšot valdību un Saeimas komisijas rūpīgi apsvērt to, vai akcīzes nodokli autogāzei vajadzīgs celt arī pēc 2014.gada.

Atbilstoši Finanšu ministrijas sniegtajai informācijai, patlaban akcīzes nodokļa slogs, to rēķinot uz 100 nobrauktiem kilometriem, autogāzei ir aptuveni četras reizes zemāks nekā svinu nesaturošam benzīnam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!