Saeima galīgajā lasījumā atbalstījusi grozījumus Mikrouzņēmumu nodokļa likumā, kas paredz, ka jauni mikrouzņēmuma nodokļa maksātāji varēs reģistrēties tikai līdz nākamā gada vidum.

Par likuma grozījumiem balsoja 55 deputāti, savukārt pret 36 deputāti.

Pret grozījumiem iepriekš iebilda Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK), Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija, "Latvijas Reģionu apvienības" frakcija un frakcija "No sirds Latvijai".

Opozicionāri iebilda, ka nav skaidrs, kādi nodokļu maksāšanas režīmi būs 2018. gadā, kad mikrouzņēmuma nodokļa maksātājiem būs jāpārreģistrējas.

Grozījumi likumā paredz, ka mikrouzņēmuma nodokļa maksātājiem līdz 2018. gada 15. decembrim būs jāpārreģistrējas kādā no pastāvošajiem nodokļu maksāšanas režīmiem, ja tie vēlēsies turpināt saimniecisko darbību pēc 2018. gada 31. decembra.

Ja mikrouzņēmuma nodokļa maksātājs līdz 2018. gada 15. decembrim nebūs pārreģistrējies, tas, atkarībā no juridiskās formas, kļūs par uzņēmumu ienākuma nodokļa vai iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksātāju.

Savukārt jauni mikrouzņēmumu nodokļa maksātāji varēs reģistrēties tikai līdz 2017. gada 30. jūnijam.

Ziņots, ka trešdien pie Saeimas norisinājās pikets pret mikrouzņēmuma nodokļa likvidēšanu

Iepriekš finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) pauda, ka pikets pret mikrouzņēmumu nodokļa likvidēšanu diez vai ietekmēs Saeimas lēmumu.

Vēstīts, ka Saeima trešdien ārkārtas sēdē lemj par nākamā gada valsts budžeta projektu. Salīdzinot ar 2016. gadu, budžetā paredzēti par 664 miljoniem eiro lielāki ieņēmumi, bet budžeta izdevumi pieaugs par 681 miljonu eiro. Līdz ar budžeta pieņemšanu tiek skatīti vairāki pavadošie likumprojekti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!