Foto: LETA

Reformu partija (RP) pastāv uz darba spēka nodokļu samazināšanu, taču ir gatava kompromisam jautājumā par to, vai tiek samazināts iedzīvotāju ienākuma nodoklis vai arī sociālās apdrošināšanas iemaksu likme, šodien žurnālistiem par politiskā spēka valdes lēmumu paziņoja RP līderis Edmunds Demiters (attēlā).

Viņš norādīja, ka ir jāsaglabā pašlaik likumā noteiktais darba spēka nodokļu samazinājuma temps, līdz ar to sociālās apdrošināšanas iemaksām no nākamā gada jāsamazinās par 1,5 procentpunktiem. Tas kompensētu iepriekš paredzēto IIN samazinājumu par 2 procentpunktiem.

Jau ziņots, ka RP iepriekš aicināja saglabāt pašlaik likumā noteikto, ka IIN tiek samazināts par diviem procentpunktiem no 2014.gada 1.janvāra.

RP gaidīja no premjera un Finanšu ministrijas gatavību strādāt pie budžeta ieņēmumu palielināšanas, kas vairos budžeta iespējas sekmēt ekonomikas attīstību un iedzīvotāju sociālā stāvokļa uzlabošanu, lai ekonomikas stabilizēšanās sekas varētu izjust pēc iespējas vairāk Latvijas iedzīvotāju. Strādājot pie budžeta ieņēmumu sadaļas, ir iespējams veiksmīgi risināt iepriekš izvirzītās prioritātes, tostarp nevienlīdzības mazināšanu sabiedrībā un citus sociālos jautājumus, norādīja RP Saeimas frakcijas preses sekretārs Kaspars Odiņš.

Kā ziņots, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) uzskata, ka Saeimas savulaik pieņemtais lēmums par iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes mazināšanu ir bijusi kļūda.

"Es personīgi uzskatu, ka tā bija kļūda. Šajā gadījumā šis lēmums tika pieņemts atrauti no budžeta," medijiem sacīja valdības vadītājs. Viņš piebilda, ka jebkuri pasākumi, kam ir būtiska fiskālā ietekme, ja par tiem tiek lemts atrauti no budžeta, gala rezultātā rada problēmas.

Tieši tāpēc FM ir sagatavojusi jaunus priekšlikumus par nodokļu politiku, lai situāciju koriģētu, uzsvēra Dombrovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!