Foto: DELFI
Nedz AS "Preiļu siers", nedz tās valdes priekšsēdētājs Jāzeps Šnepsts nav atsaukuši izteikumus, ka jaunā piena pārstrādes rūpnīca Jelgavā ir "naudas atmazgāšanas projekts, kam nav sasaistes ar reālo ražošanu un pienesumu piena industrijā", tāpēc SIA "Latvijas Piens" vērsīsies tiesā, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Nepatiesās ziņas par SIA "Latvijas Piens" attīstāmo projektu – jaunu piena pārstrādes rūpnīcu - radījušas uzņēmumam būtisku kaitējumu, tāpēc šīs nedēļas laikā tiesā plānots iesniegta prasību ar lūgumu atsaukt nepatieso ziņu un piedzīt mantisko kompensāciju 20 000 latu apmērā, norāda uzņēmuma pārstāve advokāte Anete Bergmane.

"Kaut arī Šņepsts minējis, ka varot ar pilnu atbildību apgalvot, ka tas esot naudas atmazgāšanas projekts, tagad Šņepsts mēģina aizbēgt no atbildības par nepatiesu ziņu izplatīšanu, apgalvojot, ka tas esot bijis tikai viņa viedoklis, par kura izteikšanu atbildība neiestājoties. Tomēr SIA "Latvijas Piens" uzskata, ka ir izplatīta nepatiesa ziņa un vainīgajiem par to būs jāatbild tiesas priekšā," norāda advokāte.

Bergmane norāda, ka, ne SIA "Latvijas Piens", ne tās dalībnieki nav noziedzīgi ieguvuši naudas līdzekļus un neplāno šādā veidā iegūtus naudas līdzekļus legalizēt, izmantojot piena pārstrādes rūpnīcas projektu. "Līdz ar to minētie Šņepsta kunga izteikumi ir atzīstami par SIA "Latvijas Piens" un tās dalībnieku godu un cieņu aizskarošām ziņām, kas neatbilst patiesībai.," teikts izplatītajā paziņojumā.

Jau vēstīts, ka SIA "Latvijas Piens", kura sastāvā ir kooperatīvs "Trikāta KS", "Piena partneri KS" un "Dzēse", attīstīs 10,4 miljonu latu vērtas jaunas piena pārstrādes rūpnīcas projektu Jelgavā. Tā būs viena no lielākajām piena pārstrādes rūpnīcām Latvijā – iecerēts, ka piena pieņemšanas un pasterizācijas jauda būs 250 tonnas desmit stundās, sieru ražošanas jauda būs 500 līdz 600 tonnas mēnesī.

Pret projektu asi protestēja Piensaimnieku centrālā savienība, norādot uz projekta attīstītāju vēlmi vēl vairāk sadrumstalot Latvijas piena tirgu, kurā patlaban darbojas 38 pārstrādes uzņēmumi.

15.martā savienības pārstāvis AS "Preiļu siers" vadītājs Šnepsts apgalvoja, ka rūpnīca ir "naudas atmazgāšanas projekts, kam nav sasaistes ar reālo ražošanu un pienesumu piena industrijā". Atbildot uz šo apgalvojumu, kooperatīva "Trikāta KS" valdes priekšsēdētājs Uldis Krievārs pieprasīja no Šnepsta atvainošanos, uzsverot, ka Eiropas piešķirtā līdzfinansējuma mērķis ir piena nozares restrukturizācija un kooperatīvu kā ražotāju stiprināšana. "Trikāta" arī paziņoja, ka izstāsies no savienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!