Svētdien, 31. augustā plkst. 17:00 LTV1 sāksies topošo uzņēmēju TV sacensības "Firmas noslēpums" jaunā sezona, ko organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA). Sacensību galveno balvu – 15 000 eiro uzvarētājam nodrošina SEB banka. Šīs sezonas pirmajā raidījumā skatītājiem būs iespēja iepazīt astoņas biznesa idejas un to autorus, kā arī dzirdēt žūrijas vērtējumu par katru no tām.

Pirmajos trīs "Firmas noslēpuma" raidījumos žūrija kopumā vērtēs 23 biznesa idejas, taču tikai deviņas no tām turpinās sacensības nākamajā kārtā. Lai dalībnieki tiktu virzīti tālākai dalībai sacensībās, viņiem ir jāsaņem vismaz trīs pozitīvi vērtējumi no pieciem žūrijas pārstāvjiem. "Firmas noslēpums" žūriju šajā sezonā pārstāv LIAA Eksporta veicināšanas nodaļas vadītājs Andris Pārups, SEB bankas valdes loceklis, finanšu direktors Kārlis Danēvičs, Rīgas Tehniskās universitātes docents un uzņēmējs Jānis Caune, restorāna "KukBuk" īpašnieks un uzņēmējs Mārtiņš Labāns, kā arī žurnāla "Ir Nauda" galvenā redaktore un līdzīpašniece Elīna Stengrēvica. Savukārt raidījuma vadītāja lomā arī šogad iejutīsies atraktīvais un skatītājiem labi zināmais Gatis Mūrnieks.

Jaunās sezonas pirmajā raidījumā savas biznesa idejas žūrijai un skatītājiem prezentēs astoņi sacensību dalībnieki: Jānis Zilvers, Zanda Stūra, Ingus Mats, Krišjānis Zariņš, Edgars Zutis, Valērijs Ozols, Artūrs Immermanis un Andrejs Andrejevs. Sacensību pirmajā kārtā katrs dalībnieks žūrijai prezentēs savu ideju, kā arī tās pamatotību biznesa tirgus iekarošanai. Žūrija būs prasīga un dalībniekus vērtēs, ņemot vērā biznesa idejas potenciālu un jauno uzņēmēju degsmi un spēju savu ideju pamatoti aizstāvēt.

"Firmas noslēpums" šogad skatītājiem piedāvā jauninājumus arī pašā raidījumā. Radošajai komandai ir pievienojies režisors Mārtiņš Grauds, kurš līdz šim lielākoties darbojies kino un reklāmas industrijā. Tāpat jaunas vēsmas būs redzamas arī "Firmas noslēpuma" vizuālajā identitātē - raidījuma scenogrāfiju ir veidojis augsti novērtētais scenogrāfs Rūdolfs Bekičs, bet grafisko identitāti pilnveidojis atzītais mākslinieks Māris Bišofs.

TV sacensības "Firmas noslēpums" būs skatāmas LTV1 katru svētdienu plkst. 17:00 un otrdienās plkst. 21:25 Latvijas Reģionu televīzijā Re:TV. Raidījumu atkārtojumi LTV1 būs skatāmi otrdienās plkst. 12:30, savukārt Re:TV - trešdienās plkst. 15.15 un piektdienās pusnaktī. Visaizņemtākie skatītāji varēs raidījumus noskatīties jebkurā sev ērtā laikā portālā lsm.lv, kur būs pieejams arī plašāks konkursa saturs - aizkadra informācija par biznesa idejām un to autoriem.

Šī ir jau ceturtā sacensību "Firmas noslēpums" sezona, ko LIAA rīko sadarbībā ar SEB banku un producentu apvienību "HansaMedia". "Firmas noslēpums" patiešām var kļūt par būtisku stimulu savam biznesam Latvijā. Pagājušā gada sacensību uzvarētāja, sidra ražotnes "Jumpravas sidrs" īpašnieka Māri Plūmes darītie sidri šogad jau ir baudāmi Rīgas kafejnīcās un nopērkami veikalos.

Televīzijas sacensības tiek īstenotas LIAA projekta "Inovatīvas uzņēmējdarbības motivācijas programma" ietvaros, ko līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds (ERAF) un Eiropas Savienība. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!