Foto: Reuters/Scanpix

Neskatoties uz ANO noteikto aizliegumu, no Izraēlas uz Ziemeļkoreju ir eksportēts zelts vairāku simtu tūkstošu eiro vērtībā, ceturtdien paziņoja Izraēlas parlamenta Kneseta komiteja.

Kneseta ekonomikas lietu komiteja pavēstīja, ka ierobežojumi tirdzniecībai ar Ziemeļkoreju tiks pastiprināti pēc tam, kad parādījās informācija, ka pēc 2006. gadā ieviestā aizlieguma no Izraēlas uz Ziemeļkoreju ir eksportēts zelts 400 ASV tūkstošu dolāru (365 tūkstoši eiro) vērtībā.

Izraēlas nodokļu dienesta amatpersona Dāvids Houri trešdien paziņoja komitejai, ka zelts tika tirgots pēc ANO aizlieguma ieviešanas, vēstīja Izraēlas mediji.

Houri atklāja, ka eksportētas ir arī citas aizliegtās preces.

Komitejas pārstāvis Liors Rotems apstiprināja aģentūrai AFP, ka komiteja ir spērusi jaunus "soļus, lai īstenotu" ANO 2006. gada ieviesto aizliegumu.

Jaunie Izraēlas ierobežojumi liegs eksportēt uz Ziemeļkoreju daudzas luksusa preces, bet Ekonomikas ministrija rūpīgāk izskatīs eksporta licences.

ANO Drošības padomes pieņemtā rezolūcija saistībā ar Phenjanas centieniem iegūt kodolieročus liedz eksportēt uz Ziemeļkoreju daudzas preces, tai skaitā dārgmetālus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!