"Daesh" (tā dēvētā "Islāma valsts" ) par 50% samazinājusi kaujinieku atalgojumu, liecina CNN rīcībā nonākuši dokumenti.

"Daesh" kaujinieki pelna aptuveni no 400 ASV dolāriem līdz 1200 ASV dolāriem mēnesī, kā ar saņem 50 dolāru piemaksu par sievu un 25 dolāru piemaksu par katru bērnu, liecina ASV Kongresa pētniecības centra (CRS) dati.

Ņemot vērā kara stāvokli un ASV koalīcijas vadītos uzbrukumus, kā skaidro CNN, par "taupības režīmu" jāsāk domāt arī teroristiem, un nu "Daesh" vairs nevar atļauties maksāt tādas pašas algas kā pirms koalīcijas vadītajām militārajām operācijām.

"Ņemot vērā ārkārtas apstākļus, ir nolemts uz pusi samazināt algas kaujiniekiem, šis lēmums attiecas uz visiem kaujiniekiem neatkarīgi no viņu amata ranga," teikts nopludinātajā "Daesh" dokumentā, kas nonācis CNN rokās. Dokumentā nav paskaidrots, kāpēc samaksas samazinātas tieši tagad.

Nopludināto dokumentu CNN nodevis Ajamens Džavads Al Tamimi, viens no vadošajiem "Daesh" pastrādāto noziegumu pētniekiem, kas jau iepriekš apkopojis ievērojamu "Daesh" pašpasludinātās pārvaldes dokumentu daudzumu.

Kā skaidro pats Al Tamimi, dokumentus viņš iegūst no avotiem Rakas pilsētā, ko "Daesh" pasludinājuši par savu galvaspilsētu.

Ārvalstu mediju aplēses liecina, ka "Daesh" kopējais budžets ir ap diviem miljardiem ASV dolāru. Līdzekļus grupējums iegūst, iekasējot no okupētajām teritorijām nodokļus, nelikumīgi pārdodot naftas produktus, nodarbojoties ar laupīšanu un pieprasot izpirkuma maksas par gūstekņiem.

"Daesh" Sīrijā un Irākā sagrābtajās teritorijās cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājusi tur "kalifātu" un pastrādājusi neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!