Foto: RIA Novosti/Scanpix
Pašpasludinātā Doņeckas tautas republika nolēmusi sākt reģionā esošo uzņēmumu nacionalizāciju, to pamatojot ar "oligarhu nevēlēšanos maksāt nodokļus Doņeckas tautas republikas budžetā".

Par to otrdien paziņojis pašpasludinātās republikas "Augstākās padomes" priekšsēdētājs Deniss Pušiļins: "Ahmetovs ( ukraiņu oligarhs Rinats Ahmetovs) ir izdarījis savu izvēli. Diemžēl šī izvēle ir pret Donbasa tautu. Nodokļu maksāšana Kijevai nozīmē terora finansēšanu Donbasā."

Ahmetovam piederošās holdingkompānijas "System Capital Management" (SCM) preses dienests 16. maijā izplatīja paziņojumu, kurā norāda, ka holdingam piederošie uzņēmumi nemaksās nodokļus pašpasludinātajai Doņeckas tautas republikai. "SCM strādā likuma ietvaros un atbilstoši Ukrainas likumdošanai. Tas attiecas arī uz nodokļu pārskaitījumiem centrālajā un vietējos budžetos," pausts paziņojumā.

Turklāt pats Ahmetovs, kam Donbasa reģionā pieder vairāki nozīmīgi uzņēmumi, aicinājis strādājošos 20. maijā piedalīties streikā pret separātistiem, kas sevi pasludinājuši par Donbasa tautas republikas vadītājiem.

Pats Ahmetovs, kam bija liela ietekme uz bijušā Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča Reģionu partiju, gan tiek turēts aizdomās par separātistu finansēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!