Foto: AP/Scanpix

Ēģipte pievienosies Krievijas vadītajai Eirāzijas Ekonomikas savienības (EES) brīvās tirdzniecības zonai, apstiprinājis valsts prezidents Abdelfatahs al Sisi.

EES ietilpst arī Armēnija, Baltkrievija un Kazahstāna. Jaunā vienošanās paredz EES un Ēģiptes tirdzniecības muitas tarifu samazināšu vai pilnīgu atcelšanu.

Kā norāda Kremļa medijs "Russia Today", jau 2014.gadā tirdzniecība ar Ēģipti bijusi 4,5 miljardu ASV dolāru apmērā, kas ir 80% pieaugums, ja salīdzina ar 2013.gadu. Šāda attiecību stiprināšana, esot tikai loģisks solis, vērtē medijs.

Tāpat vienošanās paredz, ka pie Suecas kanāla tiks izveidota Krievijas ekonomikas industriālā zona. Kā norāda medijs, Krievijas uzņēmējiem pieder akcijas vairāk nekā 400 Ēģiptes kompānijās.

Kamēr Ēģipte no Krievijas cer sagaidīt tūristu pieplūdumu, tikmēr Krievijas ambīcijas galvenokārt saistās ar enerģētikas sektoru.

Jau ziņots, ka Ēģiptes dabasgāzes holdings EGAS un Krievijas enerģētikas milzis "Gazprom" parakstījis līgumu par vērienīgu darījumu, Maskavai apņemoties turpmākos piecus gadus Kairu apgādāt ar sašķidrinātās gāzes lejamkravām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!