Foto: AFP/Scanpix

Uz eirozonas līderu sanāksmi otrdien Grieķijas pārstāvji esot ieradušies tukšām rokām, vēsta "Reuters". Grieķu valdība ar saviem priekšlikumiem, iespējams, nākšot klajā trešdien.

Arī "The Financial Times" (FT) divi sarunu dalībnieki apstiprinājuši šādas ziņas.

Iepriekš eirozonas finanšu ministru grupas jeb Eirogrupas vadītājs Nīderlandes finanšu ministrs Jerēns Deiselblūms iepriekš norādīja, ka Atēnām jāizstrādā "ticama" ekonomikas piedāvājumu pakete, lai kreditori Grieķijai piedāvātu papildu finanšu palīdzību.

FT vēsta, ka šāda Grieķijas rīcība pamatīgi saniknojusi vairākus no finanšu ministriem, kas otrdien pulcējušies Briselē.

Eirogrupas pārstāvji neuzkavēšoties Briselē, lai trešdien uzklausītu grieķu piedāvājumu, tā vietā dokuments tikšot iesniegts caur starptautiskā aizdevuma uzraugiem - Eiropas Komisiju, Eiropas Centrālo banku un Starptautisko Valūtas Fondu.

Jaunais grieķu finanšu ministrs Eiklīds Cakalots mutiski prezentējis pašreizējo valsts finansiālo situāciju. Iepriekš kreditori aicinājusi Grieķiju iesniegt rakstisku piedāvājumu, vēsta aģentūra "AP".

Trešdienas vakarā Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs, visticamāk, piedalīsies eirozonas līderu ārkārtas sanāksmē.

Grieķijas pilsoņi svētdien notikušajā referendumā teikuši "nē" starptautisko aizdevēju prasībām. Pēc šī bezprecedenta gadījuma eirozonā nav skaidrības par to, kā situācija attīstīsies tālāk, tomēr skaidrs, ka Eiropas līderiem nāksies apsvērt Grieķijas aiziešanu no monetārās savienības.

Jau nedēļu bankas Grieķijā ir slēgtas. Otrdien valsts neveica maksājumu Starptautiskajam Valūtas fonda, 1,5 miljardu eiro apmērā, tādēļ fonds pārtraucis tālāku Grieķijas finansēšanu. Savukārt Eiropas Finanšu stabilitātes mehānisms paziņojis, ka Grieķija oficiāli ir piedzīvojusi valsts maksātnespēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!