Foto: Reuters/Scanpix

Neskatoties uz iepriekšējiem paziņojumiem par teju jau noslēgtu vienošanos, Ķīnas tehnoloģiju milzis "LeEco" tomēr nepirks populāro ASV mazcenas televizoru ražošanas kompāniju "Vizio", vēsta "CNET".

Abas kompānijas par plānoto darījumu paziņoja pērnā gada vasarā, prognozējot, ka tā summa varētu sasniegt divus miljardus ASV dolāru.
Ķīnas uzņēmums pērnā gada nogalē spilgti debitēja ASV tirgū, paziņojot par uzreiz vairākiem jauniem tehnoloģiju produktiem – "LeEco" ASV tirgū sāka piedāvāt viedtālruņus, televizorus un bezpilota auto.

Kompānija ir arī viens no lielākajiem satura piedāvātājiem Ķīnā, un, plānojot "Vizio" iegādi, cerēja popularizēt savu programmatūru un saturu "Vizio" televizoros.

Taču jau neilgi pēc oktobra debijas, uzņēmumu piemeklēja nedienas. Pirmkārt, Ķīnas valdība deva pastiprinātus mājienus, ka pašmāju tehnoloģiju nozares milžiem lielākos investīciju projektus vajadzētu bāzēt Ķīnā.

Savukārt novembrī "Bloomberg" ziņoja, ka vairākiem kompānijas darbiniekiem ASV nav laicīgi izmaksātas algas. Uzņēmuma pārstāvji noliedza informāciju, ka algu izmaksa aizkavējusies finansiālu problēmu dēļ.

"LeEco" pārstāvji intervijā "Reuters" atteikušies komentēt, kāpēc tieši darījums atcelts, vien norādot, ka tas saistīts ar "Ķīnas politikas faktoru".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!